|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Member
Posts: 7
Registered: ‎10-06-2018

Saya ulang untuk kali kedua, saya tidak ada akaun viu. Oleh itu, tolong keluarkan cadangan untuk log masuk ke www.viu.com

Cadangan untuk hubungi Viu melalui emel atau telefon adalah masuk akal, tetapi janganlah cadangkan kepada saya untuk log masuk ke www.viu.com selepas saya memberitahu bahawa saya tidak ada akaun Viu

Re: Cara untuk batalkan atau terminate mubi?

Member
Posts: 1
Registered: ‎05-04-2020
Someone can help me .. credit almost every week kne tolak .. even x prnh lnggan .. mcm mne ehh

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Member
Posts: 1
Registered: ‎07-04-2020
Mcm Mana nk buang viu premium

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-05-2020

macam mana cara nak unsubscribe viu.. saya dah hantar STOP ALL ke nombor  20000. tapi masih tolak kredit. Kredit je ditolak tapi  saya tak boleh nak tengok cerita untuk premium. So, lagi baik saya unsubscribe daripada membazir kredit.

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Member
Posts: 1
Registered: ‎27-05-2020
I want to stop the viu. But how. I try so many but still the same. Pls help me

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Support
Posts: 2,350
Registered: ‎01-12-2016

Hi Khairul0920,

 

You may follow the steps below to unsubscribe the service:

 

If the subscription done via EasyAdd:

 

Please visit https://www.easyadd.my/, log-in your Mydigi account >My Subscriptions > Your Subscriptions > Select Viu from your current list of subscriptions > Click Cancel Subscription

 

If the subscription is done via Viu channel:

 

You can click on the link provided, go to Viu's website and cancel the subscription from there. Log in at https: //www.viu.com/my > click "My Plan"> click "Unsubscribe"> Press "Confirm"

 

For info about this service, you may contact Viu via email to ifoundanissue@vuclip.com or call up to their customer service hotline at 0322422991. 

 

Thanks.
 

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Member
Posts: 1
Registered: ‎02-10-2020
Terminate viu

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Support
Posts: 284
Registered: ‎06-12-2019

Hi Githa,

 

Langganan servis Viu yang sebelum ni adalah melalui EasyAdd ke atau aplikasi Viu ya?  Jika dilakukan melalui EasyAdd, sila layari link ni- https://www.easyadd.my/, log masuk ke Mydigi anda dan ikut langkah-langkah yang di bawah:

 

My Subscriptions > Your Subscriptions > pilih Viu dalam senarai langganan anda > klik Cancel Subscription.

 

 

Jika langganan adalah melalui aplikasi Viu, anda boleh klik pada link yang diberikan untuk pergi ke laman web Viu dan batalkan langganan dari situ ya. Log masuk ke https://www.viu.com/my > klik "My Plan" > klik "Unsubscribe"> Tekan "Confirm" .

 

Jika anda masih mengalami masalah, anda boleh menghubungi Viu melalui email ifoundanissue@vuclip.com atau hubungi 0322422991 untuk bantuan lanjut ya.

 

Terima kasih. Smiley Happy

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Member
Posts: 1
Registered: ‎26-11-2020
Saya ingin terminated viu

Re: Cara untuk batalkan atau terminate viu?

Support
Posts: 2,532
Registered: ‎14-04-2015

Muadz91_, Anda melanggan Viu melalui EasyAdd atau dari aplikasi Viu ya? Jika ia dilakukan melalui EasyAdd, sila layari link ni- https://www.easyadd.my/, log masuk ke Mydigi anda dan ikut langkah-langkah yang di bawah:

 

My Subscriptions > Your Subscriptions > pilih Viu dalam senarai langganan anda > klik Cancel Subscription.

 

 

Jika langganan adalah melalui aplikasi Viu, anda boleh klik pada link yang diberikan untuk pergi ke laman web Viu dan batalkan langganan dari situ ya. Log masuk ke https://www.viu.com/my > klik "My Plan" > klik "Unsubscribe"> Tekan "Confirm" .

 

Jika anda masih mengalami masalah, anda boleh menghubungi Viu melalui email ifoundanissue@vuclip.com atau hubungi 0322422991 untuk bantuan lanjut ya.