|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Pandangan Awal: Honor 9X

by mydragoon SuperUser on ‎10-02-2020 09:09 AM

Setelah lebih seminggu menggunakan Honor 9X, inilah pandangan awal saya..

1. Pakej lengkap

Beli Honor 9X, siap datang sekali dengan skrin protector dan juga phone case lutcahaya yang membolehkan kecantikkan Honor 9X di hayati semua..

Homor 9X dengan phone case lutcahaya

 

Cantiknya..

 

 

2. Kamera padu

Walaupun Honor 9X dikira mid-range, tapi kamera kat Honor 9X ni tak rasa mid-range pun. Tak percaya? Tengok gambar-gambar yang saya ambil. Saya ni kira sangat n00b dalam fotografi tapi gambar keluar, OK pun..

h9x_3.jpg

 

Bangunan

 

Kedai KL, Mahsa

 

 

3. Bateri tahan lama

Macam Energizer bunny. Satu kali charge, boleh game berjam-jam. Bateri 4000mAh dalam Honor 9X ni memang cukup untuk kegunaan satu hari (atau lebih!).

 


4. Apa tu lag?

Masa gaming (Arena of Valor dan PUBG), takde rasa pun ada apa-apa lag. Smooth aje masa gaming. Tapi tak garenti menang, ya? Itu terpulang pada skil.

h9x_6.jpg

Nyata sekali, skill itu saya takde..  

 

 

Banyak lagi yang boleh dikatakan berkenaan Honor 9X. Tapi yang diatas tu adalah ciri-ciri yang bagi saya, adalah ciri-ciri yang “stand out”. Ada lagi ciri-ciri lain seperti skrin penuh, selfie cam tersembunyi dan sebagainya.. Semua tu dalam artikel lain, ok? 😊

 

 

Original artikel  di:

https://club.hihonor.com/my/topic/23925/detail.htm