|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Member
Posts: 1
Registered: ‎20-09-2017

Hai,

 

saya nak bertukar ke prepaid plan dari plan digi postpaid 80 all day. boleh bagitahu macam mana caranya?

Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Community Manager
Posts: 8,660
Registered: ‎20-04-2015

Layari laman postpaid Digi dan tekan butang Change Plan dan ikuti arahan selanjutnya: http://new.digi.com.my/postpaid-plans#best-value-plans


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements
Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Member
Posts: 3
Registered: ‎03-02-2017

saya dah change plan pada 6.10.2017, tp sampai hari ni tiada apa respond.

macam mana saya nak tahu permohonan saya berjaya?

Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-02-2019
sya nk tukar plan digi postpaid RM58 ke digi prepaid
Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Support
Posts: 1,540
Registered: ‎18-07-2017

Hai PAUL1. Pertukaran dari pelan Postpaid ke Prepaid hanya boleh dilakukan di kaunter Digi Store sahaja kerana ia melibatkan penamatan akaun Postpaid. Sila semak lokasi yang berhampiran di sini dan tandakan Digi Store sahaja di ruangan Outlet: https://goo.gl/I45hAH. Permohonan hanya boleh dibuat oleh pemilik berdaftar. Terima kasih.

Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

[ Edited ]
Member
Posts: 2
Registered: ‎30-10-2019
tolong la digi jgn menyusahkan pnguna pantai timur sabah.....terutama lahad datu....bole ktakn aku la pnguna digi paling lama 9tahun sya guna prepaid...bnyak bonos dari digi...senang beli quota mampu milik...tp bila saya change pegi sim postpaid...sngat teruk....bagus lagi celcom tidak kedekut qouta walaupn mahal....digi ni murah..tp quotanya pn sikit sahaja...20ringgit 2gb masuk akal ka...?..klu digi selama2nya mcm ni sya berpida ke maxis la......woii digi kamu ingat lahad datu sama kk..dekat ka boss...!!! nk tukar postpaid pegi prepaid pn mau pegi kk...teruk la digi nie...tak lama aku berpindah la pegi maxis ni....tekanan rahap dewa2 oleh digi...dah line slow..bila main game

tolong la digi.....bagi la kemudahaan tukar postpaid pegi prepaid....kenapa prepaid senang je pindah ke postpaid....kenapa postpaid pindah ke prepaid sangat rumit perlu ke kk lagi.....!!!!
Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Member
Posts: 1
Registered: ‎09-11-2019
cara cara
Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Support
Posts: 3,920
Registered: ‎01-05-2015

teharani, penukaran dari plan Digi Postpaid ke Digi Prepaid buat masa ini hanya diproses di Digi Store sahaja. Pendaftar rasmi perlu datang sendiri untuk membuat permohonan. 

 

Pastikan akaun tidak terikat dengan kontrak bagi mengelak dikenakan caj penalti dan jelaskan bil yang sedia ada dulu ya. Ada satu bil terakhir yang akan dikira bagi penggunaan sehingga tarikh penamatan akaun sahaja. 

 

Boleh semak lokasi Digi Store yang berhampiran melalui link di bawah. Tick 'Digi Store' di bawah pilihan 'OUTLET TYPE' ya.
https://new.digi.com.my/support/digi-store

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!
Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-12-2019
Saya ingin tukar postpaid saya ke prepaid
Highlighted

Re: nak tukar dari postpaid ke prepaid untuk pelan digi postpaid 80all day

Support
Posts: 3,920
Registered: ‎01-05-2015

Nerikon, penukaran dari plan Digi Postpaid ke Digi Prepaid buat masa ini hanya diproses di Digi Store sahaja. Pendaftar rasmi perlu datang sendiri untuk membuat permohonan. 

 

Pastikan akaun tidak terikat dengan kontrak bagi mengelak dikenakan caj penalti dan jelaskan bil yang sedia ada dulu ya. Ada satu bil terakhir yang akan dikira bagi penggunaan sehingga tarikh penamatan akaun sahaja. 

 

Boleh semak lokasi Digi Store yang berhampiran melalui link di bawah. Tick 'Digi Store' di bawah pilihan 'OUTLET TYPE' ya.
https://new.digi.com.my/support/digi-store

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!