|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

aduan

Member
Posts: 1
Registered: ‎21-05-2018

knp talktime transfer dah tidak ada yg ada skrng transfer luar negara je

Highlighted

Re: aduan

Support
Posts: 4,234
Registered: ‎01-05-2015

Cuba semak sekarang ni mneggunakan plan Prepaid yang mana satu, hannani8810. Dial *128# > Akaun Saya > Pelan Panggilan. Plan seperti Prepaid LiVE, Prepaid Easy, Prepaid Smart Plan dan Smart Prepaid tidak disediakan dengan servis Talktime Transfer.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!
Highlighted

Re: aduan

Member
Posts: 1
Registered: ‎27-07-2018
Balik kampung kemuning Machang Kelantan tiada line
Highlighted

Re: aduan

Support
Posts: 2,190
Registered: ‎14-04-2015

Azwauji71, kami hargai maklum balas yang anda berikan kepada kami. Sekiranya anda masih mengalami masalah yang sama sehingga ke hari ini, anda boleh muat turun aplikasi MyDigi, buat aduan rasmi di bahagian ikon Menu sebelah atas kiri> Support> Email> Category> Network Coverage untuk siasatan dan rekod rasmi ya.

Highlighted

Re: aduan

[ Edited ]
Member
Posts: 1
Registered: ‎19-08-2018
Kenapa line selalu tak ade, slow teruk di kawasan kg cempaka sari ipoh perak. Tolong ambik perhatian digi. TERUK SANGAT COVERAGE. KADANG2 LINE ADA TAPI TAK BOLEH NAK PAKAI INTERNET LANSUNG. SABAR JELAH 😓
Highlighted

Re: aduan

Support
Posts: 3,184
Registered: ‎10-04-2015

Selamat pagi Tikah99.  Hantarkan laporan melalui aplikasi MyDigi. Klik pada Menu >> Support >> Email >> Select Category dan pilih Network Coverage.

 

Kalau Mobile Data terlalu perlahan, log masuk menggunakan signal WiFi dan pilih 'Sign in with CONNECT'. Pihak teknikal kami akan menghubungi anda semula kalau lebih maklumat diperlukan. Maaf atas kesulitan yang dialami. Terima kasih.
 

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!
Highlighted

Re: aduan

Member
Posts: 1
Registered: ‎14-01-2019
Selamat malam pihak digi
Saya salah seorang pengguna digi dengan nombor telefon 018-7785060.saya berasa kecewa dengan servis oleh pihak digi ini kerana sudah 5 hari saya ingin menukar talian digi ke talian xox tetapi tidak di luluskan oleh pihak digi sedangkan saya sudah menggunakan talian digi selama 2 tahun dan tidak pernah berhutang dengan pihak digi.saya terpaksa menukar kan talian digi ke talian lain kerana tempat tinggal sementara saya di mersing johor tidak dapat liputan digi yang kuat. Saya sudah menghubungi pihak servis digi lebih dari tiga kali tapi masih tidak membantu saya.adakan perlu sehingga saya meviralkan didalam media sosial baru pihak digi akan membantu saya.permasalahan saya disini saya masih tidak dapat pesanan ringkas SMS dari digi untuk pengesahan Yes/Not bagi penukaran talian.mohon pihak digi membantu saya dengan kadar segera
Highlighted

Re: aduan

Support
Posts: 4,234
Registered: ‎01-05-2015

Rizal16, tolong PM kami nombor teefon yang nak port-out tu di <sini> untuk pengesahan lanjut, TQ.

 

Selamat malam pihak digi
Saya salah seorang pengguna digi dengan nombor telefon 018-7785060.saya berasa kecewa dengan servis oleh pihak digi ini kerana sudah 5 hari saya ingin menukar talian digi ke talian xox tetapi tidak di luluskan oleh pihak digi sedangkan saya sudah menggunakan talian digi selama 2 tahun dan tidak pernah berhutang dengan pihak digi.saya terpaksa menukar kan talian digi ke talian lain kerana tempat tinggal sementara saya di mersing johor tidak dapat liputan digi yang kuat. Saya sudah menghubungi pihak servis digi lebih dari tiga kali tapi masih tidak membantu saya.adakan perlu sehingga saya meviralkan didalam media sosial baru pihak digi akan membantu saya.permasalahan saya disini saya masih tidak dapat pesanan ringkas SMS dari digi untuk pengesahan Yes/Not bagi penukaran talian.mohon pihak digi membantu saya dengan kadar segera
Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!
Highlighted

Re: aduan

Member
Posts: 3
Registered: ‎09-05-2017
Hai,sye menghadapi masalah untuk menghantar location untuk buat aduan dalam aplikasi my digi...boleh tolong check aplikasi tersebut tak...berkemungkinan ada masalah atau (bugs)..
Highlighted

Re: aduan

Support
Posts: 3,184
Registered: ‎10-04-2015

Hi 2dhiey. Semak di settings telefon terlebih dahulu (bahagian Permissions). Pastikan anda ada memberikan kebenaran untuk telefon menggunakan 'Location' bagi aplikasi MyDigi. Harap ia membantu. Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!