|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: Bagai mana carah off UMB

Support
Posts: 5,273
Registered: ‎10-04-2015

Hi Suriyani. Apa yang anda maksudkan dengan OFF UMB? Boleh terangkan dengan lebih lanjut?

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: aduan tentang servis digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎01-02-2021
Hello DiGi Services
Kenapa Singnal Line DiGi di Sandakan Area Bandar Nam Tung Tanah Merah pandai Putus-putus kejap OK pastu Hilang Line jd 2G pi 3G baru 4G pandai sot2x
Tolong Perbaiki Line Singal sini...
Mungkin Masalah Tiang atau dari Services ...
Smua pengguna Area tempat ku melalui sama macam ak lalui masalah ini
Please Fix Tiang Singnal DiGi di Sandanan Area Bandar Nam Tung Tanah Merah...
Tolong Perbaiki secepat Mungkin
Dah 3 Hari Masalah ini..

Thanks DiGI

Re: aduan tentang servis digi

Support
Posts: 3,789
Registered: ‎14-04-2015

MilZMKMilZ, maaf atas kesulitan yang dialami Smiley Sad Mohon PM kami alamt lengkap beserta poskod dan juga nombor phone anda untuk semakan dan bantuan selanjutnya ke atas perkara ini

Re: aduan tentang servis digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎05-05-2021
Saya dah beli data..tapi masih tiada pautan internet. apa masalahnya ye

Re: aduan tentang servis digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎08-05-2021
Kenapa setial kali bermain game line akan bertukar menjadi h+ padahal kalau tal main game tuh 4g jerr aduhh digi knpa hahh mmg teruk laa digi untuk gamers cial..nsib kwasan rumah aku line digi jer boleh hidup klau x dh lama aku tukar bavi stress aku

Re: aduan tentang servis digi

Support
Posts: 5,273
Registered: ‎10-04-2015

Hi Mijo. Untuk bantuan dengan isu liputan, hantarkan aduan rasmi melalui aplikasi MyDigi; Menu>>Support>>Network Coverage. Aduan akan terus dihantar ke bahagian teknikal dan status aduan akan dikemaskini di dalam My Case Status di bahagian Notes.

 

Mohon maaf dengan kesulitan yang dialami. TQ

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Aduan tentang servis digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎14-05-2021
Saya baru berpindah ke kawasan perumahan yg baru iaitu Taman Gembira,Jln Tengku Osman 91000 Tawau Sejak saya berpindah kesini,saya mendapati jaringan DiGi didalam rumah saya amat tidak memuaskan.
Panggilan dan data internet kerap kali mengalami masalah seperti terputus putus,loading lambat dan kerap kali mengalami masalah komunikasi(suara tidak dapat didengari dgn jelas).Sila buat semakan line Digi dikawasan saya.Tq

Re: Aduan tentang servis digi

Support
Posts: 1,030
Registered: ‎18-11-2016

Hi silanproxeus, Kami mohon maaf atas kesulitan yang dialami. :-( Adakah pengguna Digi yang lain mengalami masalah yang sama di kawasan tersebut? Kalau ya, sila isi butiran yang diperlukan dalam MyDigi App > Menu > Support > Network Coverage. Laporan anda akan diusulkan ke bahagian yang terlibat untuk siasatan lanjut. Hasil siasatan kes anda akan dikemaskinikan di bawah 'Status Kes' di MyDigi. Terima kasih. 

Re: aduan tentang servis digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-05-2021
Hai saya hazuan...pengguna digi 0193998994 postpaid family..saya nak buat aduan kenapa line di tempat saya semakin teruk dan menjadi lag apabila saya bermain game..perkara ni dah berlarutan hampir 2 bulan..walaupon speed test nampak bagus,tapi line nya tetap slow..hp yg saya guna oppo a9 2020..bukan masalah hp..tapi saya da kenalpasti memg line digi..sangat2 dissapointed...mungkin saya akn berfikir untuk tukar ke line lain jika pihak digi tidak selesaikan masalah saya ini..saya sertakn gambar lag ketika saya bermain game..sebb selalu sangat terjadi...

Re: aduan tentang servis digi

Support
Posts: 5,273
Registered: ‎10-04-2015

Hi .Hazuan. Untuk bantuan, hantarkan aduan rasmi melalui aplikasi MyDigi; Menu>>Support>>Network Coverage. Aduan akan terus dihantar ke bahagian teknikal dan status aduan akan dikemaskini di dalam My Case Status di bahagian Notes. 

 

Mohon maaf dengan kesulitan yang dialami. 

 

Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!