|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: aduan tentang line digi

Support
Posts: 4,099
Registered: ‎14-04-2015

NURAISHAH_, Anda dah lakukan aduan seperti yang kami sarankan sebelum ini? JIka dah, mohon PM kami case ID dan juga nombor phone anda agar kami boleh melakukan semakan ke atas status laporan yang telah anda lakukan itu

Re: nak ganti nomor yang lame

Member
Posts: 1
Registered: ‎25-06-2021
Ganti nomor yang hilang

Re: nak ganti nomor yang lame

Support
Posts: 5,718
Registered: ‎10-04-2015

Hi Halil68. Kalau nombor tu masih aktif dan anda adalah penama, anda boleh pergi ke cawangan kami untuk mendapatkan SIM yang baru. Bawa juga IC yang original untuk pengesahan.

 

Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: aduan tentang servis digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎05-07-2021
Bolehkah pihak digi tambahkan coverage di kawasan kami. Kawasan kami tiada langsung coverage dari mana2 telco. Mohon sangat² , kami selalu tiada internet walaupun data banyak. Anak² tak dapat belajar waktu pkp ni. #whiteflag to digi covetage

Re: aduan tentang servis digi

Support
Posts: 4,099
Registered: ‎14-04-2015

Syafiq_88, kami hargai maklum balas yang diberikan. Kerja-kerja naik taraf kami tak pernah terhenti untuk memastikan lebih banyak kawasan akan dapat menikmati liputan yang baik dari semasa ke semasa. 

Re: aduan tentang servis digi

Member
Posts: 2
Registered: ‎21-07-2021
How i can change to maxis.its bad poor connection digi even i topup rm35 with 6gb data.how come every month like this.is it scam?

Re: aduan tentang servis digi

Member
Posts: 2
Registered: ‎21-07-2021
Macam hanat punya line.baik tutup company la

Re: aduan tentang servis digi

Support
Posts: 650
Registered: ‎06-12-2019

Hai. Mohon anda restart telefon atau on/off flight mode. Jika isu masih berlarutan anda boleh buat aduan maklumbalas rangkaian melalui MyDigi app (Log in Mydigi> klik ikon Menu sebelah atas kiri> Support> Network Coverage) supaya siasatan lanjut blh dijalankan. Hasil siasatan kes akan dikemaskini di bawah 'My Reports' di MyDigi dlm tempoh 2-3 hari bekerja. TQ.

Re: aduan tentang servis digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎08-08-2021
Nk buat aduan digi deduct bill sy dua kali byr balik or sy buat report pihk berwjib

Re: aduan tentang servis digi

Support
Posts: 4,099
Registered: ‎14-04-2015

Amirakbarkhan, mohon PM kami info selengkapnya untuk semakan dan bantuan selanjutnya ke atas perkara ini