|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

Tolong aktifkan simkad baru saya

Contributor
Posts: 15
Registered: ‎28-03-2017
Hello Digi.

Saya baru menerima simkad Digi yang telah saya lakukan pembelian di atas talian.

Saya telah mendaftar di atas talian sebelum melakukan pembelian tersebut.

Malangnya saya masih tidak dapat menggunakan simkad baru ini kerana masih belum aktif.

Mohon pihak Digi dapat menyemak status simkad saya ini serta dapat mengaktifkannya dengan kadar segera.

Nombor telefon simkad baru saya adalah 0168106603 yang di daftarkan atas nama saya iaitu Mohd Kushairi Bin Zainudin.

Terima kasih.
Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

Support
Posts: 4,236
Registered: ‎01-05-2015

Kushairi, tolong PM kami di <sini> nombor IC dan screenshot nombor siri kad SIM yang diterima untuk semakan lanjut ya. Nombor siri kad SIM bermula dengan 8960xxxxxx. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!
Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

Member
Posts: 1
Registered: ‎08-05-2019
Sy nk tnya baru nie sy ada beli no digi kat center kota bharu Kelantan .. Lepas tu sy nk try no baru di hp.. X bleh.. Sbb di hp sy x kuar pun line digi dgn 4g nie.. Kosong.. Hbs cara2 doh sy buat x bleh.. Mula2 beli simkad dia bagi kite akan daftar 4g nie..tapi knpe sy nk aktif no nie x kuar pun semua.. Harap2 pihak digi tolong sy eh.. Nie no baru sy 0165483203
Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

Support
Posts: 2,203
Registered: ‎14-04-2015

Hai Syaz1, 

 

Boleh kami tahu bilakah anda melakukan pembelian sim kad ini? 

 

Thanks,
Sha

Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

Member
Posts: 1
Registered: ‎12-10-2019
Knpa saya tak boleh isi topup .dia tulis anda harus aktifkan talian anda. 0143639213 ni nomor saya
Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

Support
Posts: 3,187
Registered: ‎10-04-2015

Hi Ahmadfauzi. Kalau masih ada isu yang sama, PM kami untuk semakan dan bantuan. Terima kasih. 

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!
Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-12-2019
nak mintak penjelasan. saya baru beli simcard digi smlm... tapi tak keluar line kosong terus... saya ada call center suruh center check samada no tu aktif ke tak..pihak center bagi tau no tu dh aktif.. tapi line tak keluar...
Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

SuperUser
Posts: 1,714
Registered: ‎18-07-2017

Hai matpaih. Sila PM kami nombor telefon anda di sini: https://goo.gl/ztUhcG untuk semakan lanjut. Terima kasih.

Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

Member
Posts: 1
Registered: ‎19-03-2020
Nombor digi 0169193865 telah disekat.. Tolong saya untuk bukakan sekatan itu
Highlighted

Re: Tolong aktifkan simkad baru saya

Member
Posts: 1
Registered: ‎25-10-2020
saya beli simkad semalam pada pukul 9 malam. mereka kata ambil masa 1 jam kerana masalah line mereka. tapi sudah 9 pagi line saya masih tiada. tolong aktifkan simkad baru saya0102743899