|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 1
Registered: ‎01-01-2019
sya ada sim bracket tpi tak ada pek sim.. still boleh tkar sim itu atas nama sya ke??

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Community Manager
Posts: 8,792
Registered: ‎20-04-2015

@Mieyrazaty wrote:
sya ada sim bracket tpi tak ada pek sim.. still boleh tkar sim itu atas nama sya ke??

Ya, boleh cuba. Lagi best kalau pemilik nombor boleh hadir bersama di Digi Store.


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 1
Registered: ‎30-07-2019

Hai,

 

Mcm mana nak tukar penama jika penama yang dahulu bukan yang saya kenal? Kedai yang saya beli sim tu dia daftar atas nama orang lain?

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

SuperUser
Posts: 1,714
Registered: ‎18-07-2017

Hai nurdiana98. Sekiranya anda masih simpan resit pembelian, anda boleh tukarkan nama pemilik berdaftar kepada nama anda di Digi Store rasmi. Untuk semakan senarai lokasi dan waktu operasi Digi Store kami, sila lawati pautan ini: http://new.digi.com.my/support/digi-store dan tandakan Digi Store di bahagian Outlet. Terima kasih.

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 1
Registered: ‎23-09-2019
Tukar penama sim kepada nama saya

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Support
Posts: 4,117
Registered: ‎14-04-2015

Qalizah, penukaran penama / hak milik akaun hanya boleh dilakukan di Digi Store utama kami - https://www.digi.com.my/digi-store

 

Kedua - dua belah pihak perlu hadir ke Digi Store utama kami bersama IC dan mohon untuk melakukan penukaran hak milik akaun

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-12-2019
jika sim sy beli sdh diregister kan oleh nama orang saya tidak kenal bole ka saya tukar atas nama saya jika saya ada pek sim sahaja

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

SuperUser
Posts: 1,714
Registered: ‎18-07-2017

Hai Angelie. Untuk menukar pemilik, anda perlu pergi ke Digi Store bersama IC dan SIM pack tersebut. Untuk semakan senarai lokasi Digi Store kami, sila lawati pautan ini: http://new.digi.com.my/support/digi-store dan tandakan Digi Store di bahagian Outlet. Terima kasih.

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 3
Registered: ‎20-01-2020
Hai
Mcm mna nak tkar penama no 01133635970 kpda nama Sya..kdai yg saya beli sim tu daftar no ni bukan atas nama saya..

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Support
Posts: 4,117
Registered: ‎14-04-2015

Traccy, untuk melakukan penukaran hak milik nama, kedua - dua belah pihak perlu walk-in ke Digi Store utama kami dan mohon untuk melakukan penukaran hak milik akaun. Ia tidak boleh dilakukan oleh hanya seorang sahaja pemilik akaun Smiley Sad