|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Support
Posts: 2,986
Registered: ‎01-12-2016

Kedua-dua pihak perlu kunjungi Digi Store kami dalam masa yang sama untuk proses penukaran ya, AwalJani. Sila layari http://new.digi.com.my/support/digi-store dan tandakan Digi Store di bahagian Outlet.TQ.

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 4
Registered: ‎26-09-2020
Jika penukaran itu berjaya atas nama saya, adakah saya boleh or layak lg utk daftar utk program jaringan prihatin itu? Bpn b40 sya lepas cuma no ni under nma mak sya jd sya xblh guna id sya utk no ni..

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Support
Posts: 2,986
Registered: ‎01-12-2016

Hi AwalJani, adakah ibu juga layak B40 dan telah daftar program jaringan prihatin dengan nombor yang sama? Jika ya, anda boleh daftar program ni dengan nombor baru ya. Sila PM (https://goo.gl/SxGJMl) kami nombor telefon jika perlu lanjut. TQ.

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 4
Registered: ‎26-09-2020
Saya dengar nak tukar penama kepada nama saya, kalau saya bawa sim backret and sim packet tanpa bawa ibu saya boleh je kan tukar mcm tu. Boleh saya tahu or nk tgok gmbr bgaimana contoh rupa sim bracket dgn sim pek itu?

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 4
Registered: ‎26-09-2020
Saya dengar nak tukar penama kepada nama saya, kalau saya bawa sim backret and sim packet tanpa bawa ibu saya boleh je kan tukar mcm tu. Boleh saya tahu or nk tgok gmbr bgaimana contoh rupa sim bracket dgn sim pek itu? Blh send sini

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Support
Posts: 5,912
Registered: ‎10-04-2015

AwalJani, SIM bracket adalah keseluruhan SIM kad yang anda perlu patahkan masa mula-mula dulu untuk mendapatkan SIM kad yang kecil yang perlu dimasukkan ke dalam telefon.

 

SIM pek adalah pek permulaan yang anda beli yang ada SIM kad didalamnya dan yang ada tulis harga tu.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Member
Posts: 1
Registered: ‎25-07-2021
Saya nak tanya mcam saya no nie daftar atas nama kawan sy …ada x cara lain tukar penama lama sim ke penama saya skrg , sebab saya hubungi dia tak dapat dah…

Re: TUKAR PENAMA SIM KEPADA NAMA SAYA

Support
Posts: 5,912
Registered: ‎10-04-2015

Selamat petang Ira1. Penukaran nama adalah melalui cawangan Digi Store kami saja dan kedua-dua individu perlu hadir bersama-sama. Kalau salah seorang tak hadir, penukaran nama tak dapat dilakukan.

 

Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Penukaran penama nombor telefon

Member
Posts: 1
Registered: ‎01-09-2021

Ayah saya sudah meninggal dunia, saya nak tukar nama sim kad ni kepada nama saya. macam mana proses yang perlu dilakukan?


 

Re: Penukaran penama nombor telefon

Support
Posts: 2,986
Registered: ‎01-12-2016

Salam takziah, Jika pemilik berdaftar dah meninggal dunia, waris terdekat pemilik akaun boleh bawa Sijil kematian ke Digi Store untuk membuat penukaran nama pemilik. Sila layari http://new.digi.com.my/support/digi-store dan tandakan Digi Store di bahagian Outlet. TQ.