|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Sim card No service

Member
Posts: 2
Registered: ‎27-10-2016
kalau simcard dah lama tak aktif lepastu no-servis, bermakna tiada line-signal...bagaimana cara nak aktif kan semula nombor tu

Re: Sim card No service

Community Manager
Posts: 8,792
Registered: ‎20-04-2015

@achik, kalau akaun prabayar telah dinyakaktif sebab sudah expire lama, nombor itu tidak dapat diaktifkan semula. Nombor tersebut akan dijual semula dalam pasaran untuk pek prabayar baru.


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Sim card No service

Member
Posts: 2
Registered: ‎27-10-2016
boleh saya tau bagaimana cara untuk mendapatkan nombor tersebut.. sebab akaun facebook saya login guna email tapi password lupa,jadi saya link dgn nombor tersebut,untuk mendapatkan semula akaun tu saya kene dapat kan sms code dari nombor tersebut,begitu juga akaun wechat ..boleh bantu saya..amat penting..

Re: Sim card No service

Community Manager
Posts: 8,792
Registered: ‎20-04-2015

Maaf, pihak kami tidak dapat membantu anda mendapatkan balik nombor yang telah ditamat perkhidmatan. 


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Sim card No service

Member
Posts: 1
Registered: ‎15-03-2018
sim card saya menunjukkan no service tetapi baru beberape tidak di tambah nilai.. boleh diactivedkan semula ke??

Re: Sim card No service

Support
Posts: 4,205
Registered: ‎14-04-2015

nadiasyamira, boleh PM kami nombor dan maklumat lengkap di atas untuk semakan selanjutnya ke atas perkara ini? Tq.

Re: Sim card No service

Member
Posts: 1
Registered: ‎29-03-2018
Sim kad saya no service. Saya lambat bayar bill dan line disekat. Saya unbar untuk sementara waktu. Tapi saya baru bayar billnya but sim kad still show no service. Siap invalid sim lagi. Tolong unbar kan line saya. Saya dah bayar

Re: Sim card No service

SuperUser
Posts: 1,714
Registered: ‎18-07-2017

Hi Adah1. Sila PM (inbox) kami nombor telefon anda di sini: https://goo.gl/ztUhcG untuk semakan lanjut. Terima kasih.

Re: Sim card No service

Member
Posts: 1
Registered: ‎08-04-2018
Sim card saya no service dah dekat sebulan.. Saya nak tau no 0162083267 nie dah register blom?

Re: Sim card No service

Support
Posts: 5,064
Registered: ‎01-05-2015

Nombor ini aktif ya, Miyul. Takde service tu maksudnya bagaimana? Langsung takde signal ke? Cuba test kad SIM di telefon lain dulu ya. PM kami di <sini> jika perlukan bantuan lanjut k. TQ.

 

Sim card saya no service dah dekat sebulan.. Saya nak tau no 0162083267 nie dah register blom?
Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!