|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

SIM kad kena block

Member
Posts: 1
Registered: ‎26-08-2018

hi, SIM kad saya kena block, tak tau apa anak2 dah buat, SIM tu saya guna dalam smart watch anak saya, takde pulak dia mintak no PIN atau PUK, cuma dia tulis kat situ, SIM blocked, mcmana saya nak unblock kan? PUK saya ada, cuma tak tau nak masuk kat mana, puas on off dah smart watch tu, cari kat DIGI Connect pun x dpt cara, ingat boleh unblockkan secara online, please somebody help me, thanks in advance

Re: SIM kad kena block

Community Manager
Posts: 8,791
Registered: ‎20-04-2015
Sila cuba SIM kad tersebut pada telefon lain. Jika masih menunjukkan SIM blocked, mungkin SIM kad tersebut telah dimasukkan dengan PUK yang salah melebihi 10 kali. Dalam keadaan ini, SIM itu kenalah ditukar di cawangan Digi.

Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: SIM kad kena block

Member
Posts: 1
Registered: ‎15-07-2019
minta tolong activekan balik no digi lama tgh urgent 01151461026

Re: SIM kad kena block

Anonymous
Posts: 0

Hi noramiah, Sila PM kami nama penuh dan empat angka terakhir nombor IC anda supaya pihak kami dapat membuat semakan lanjut berkaitan akaun Digi anda. Klik di sini untuk PM: https://bit.ly/2ERJb4N . Terima kasih.

Re: SIM kad kena block

Member
Posts: 2
Registered: ‎19-04-2020
Mintak tolong activekan balik Nombor Digi saya 0113-1477068. Nombor kena Block. Nombor tu Penting sangat😭😭😭

Re: SIM kad kena block

Member
Posts: 3
Registered: ‎17-04-2020
Sama la..saya pun baru kene block😭😭

Re: SIM kad kena block

Member
Posts: 2
Registered: ‎19-04-2020
Sebab tak to4 jugak ke?

Re: SIM kad kena block

Member
Posts: 1
Registered: ‎02-06-2020
Nak mintak tolong.sim Saya Kena block tiba2

Re: SIM kad kena block

Support
Posts: 1,034
Registered: ‎18-11-2016

Hi Nurhasmiza98, sila berikan kami nama lengkap dan nombor telefon melalui PM untuk bantuan lanjut. TQ 

Re: SIM kad kena block

Member
Posts: 1
Registered: ‎04-06-2020
Sim sya pun kna barred