|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Request saya kena reject untuk tukar telco

Member
Posts: 1
Registered: ‎03-12-2019
Saya nak tukar Digi ke telco lain tapi request saya kena reject walaupun sudah type "Y" di message. Boleh saya tahu kenapa?

Re: Request saya kena reject untuk tukar telco

Member
Posts: 2
Registered: ‎02-12-2019
Saya pun sama, pelik jugak. Ingatkan lepas tulis Y, akan diproses untuk port out, tapi lepas beberapa jam, dapat mesej "Sorry, your request was rejected."

Re: Request saya kena reject untuk tukar telco

Member
Posts: 2
Registered: ‎03-12-2019
Salam. Kenapa request rejected. 0142055600. Alasan pun x faham.

Re: Request saya kena reject untuk tukar telco

Member
Posts: 2
Registered: ‎03-12-2019
Lagipun ini prepaid.

Re: Request saya kena reject untuk tukar telco

Support
Posts: 4,884
Registered: ‎01-05-2015

Sila PM kami nombor telefon yang gagal untuk port-out <sini> <sini> untuk semakan semakan status akaun dulu ya. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Request saya kena reject untuk tukar telco

Member
Posts: 1
Registered: ‎09-12-2019

camna ye cara nak terminate guna sms ?

Re: Request saya kena reject untuk tukar telco

Support
Posts: 4,905
Registered: ‎10-04-2015

Hi farahvig95. SMS pengesahan cuma boleh dihantar selepas anda dah hantarkan permohonan di telko yang anda mahu sertai tu. SMS akan dihantar dalam masa 24~48 jam selepas permohonan dihantar.

 

Kalau anda tak dapat nak menghantar SMS, anda perlu semak settings telefon dan memberikan kebenaran kepada telefon untuk menghantar SMS kepada nombor telefon selain dari nombor telefon yang biasa.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Request saya kena reject untuk tukar telco

Member
Posts: 1
Registered: ‎30-12-2019
dah reply y tpi dapat sms request kene rejected 😭 camne tu plis help 😭😭😭

Re: Request saya kena reject untuk tukar telco

Support
Posts: 4,884
Registered: ‎01-05-2015

user02, sila PM kami nombor telefon yang anda di <sini> untuk semakan status akaun dan permohonan ya. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Request saya kena reject untuk tukar umobile ke digi

Member
Posts: 3
Registered: ‎30-07-2020
Request saya utk tukar ke digi di reject. Kenapa dan apa perlu saya buat sekarang?