|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Reload tidak masuk

Member
Posts: 1
Registered: ‎20-01-2021
Hi Digi, saya ada membuat isian semula RM30 ke Nombor saya. Transaksi adalah Berjaya. Namun, RM30 tidak masuk ke dalam akaun prepaid saya ! sila semak.mesg recv adalah Reload Success RM30.00 from D0028-B0028. 16/01/21 13:53 468387564

Re: Reload tidak masuk

Support
Posts: 6,157
Registered: ‎10-04-2015

Hi NYMIN606. Cuba semak akaun anda terlebih dahulu. Ada kemungkinan kredit telah ditolak terus untuk langganan pakej internet yang masih aktif (pembaharuan automatik).

 

Untuk semakan lanjut, anda boleh PM (inbox) kami.

 

Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Reload tidak masuk

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-05-2021
Hai, saya baru topup online melalui bank islam.. RM30.. dah success tapi topup tak masuk. Sy dah cek internet, dia xtolak lagi utk internet.. Mcm mana blh selesaikan mslh ni ye..

Re: Reload tidak masuk

Support
Posts: 6,157
Registered: ‎10-04-2015

Hi Fiezatulakma99_. Kalau masih tak dapat, ikuti langkah-langkah di bawah :

 

1-Kalau beli melalui aplikasi MyDigi = PM (inbox) kami semula dan berikan nombor transaksi pembelian yang keluar dalam aplikasi MyDigi.


2-Kalau beli terus melalui akaun / app bank atau selain dari aplikasi MyDigi = hubungi bank / penjual tersebut untuk bantuan sebab kredit sepatutnya datang terus dari mereka, bukan Digi.

 

Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Reload tidak masuk

Member
Posts: 1
Registered: ‎30-07-2021
Hai, saya topup online melalui rhb bank RM30, dan terima mesej bagitau topup dah success. Saya topup pada 30/07/2021 jam 3.49 pm. Tapi topup tak masuk. Mcm mana blh selesaikan mslh ni ye..Terima kasih.

Re: Reload tidak masuk

Support
Posts: 3,012
Registered: ‎01-12-2016

Sila PM (https://goo.gl/SxGJMl) kami nombor telefon untuk semakan lanjut. TQ.

Re: Reload tidak masuk

Member
Posts: 4
Registered: ‎07-09-2021
Mcm ner nk buat...cube lh tlong cek

Re: Reload tidak masuk

Support
Posts: 4,311
Registered: ‎14-04-2015

Azmi86, mohon semak inbox anda. Tq.

Re: Reload tidak masuk

Member
Posts: 4
Registered: ‎22-10-2021
dah 2 kali jadi macam ni kata digi maintenance pastu topup tak masuk kalau dah lepas maintenance tu masukkan lah balik topup tu ni tidak 😤 mohon digi pulangkan balik duit tu dalam akaun buat report dekat apps digi pun buat taktau je

Re: Reload tidak masuk

Support
Posts: 6,157
Registered: ‎10-04-2015

balqisamira. Kalau masih tak dapat :

 

1-Kalau beli melalui aplikasi MyDigi = PM (inbox) kami dan berikan nombor transaksi pembelian yang keluar dalam aplikasi MyDigi.


2-Kalau beli terus melalui akaun / app bank atau selain dari aplikasi MyDigi = hubungi bank / penjual tersebut untuk bantuan sebab kredit sepatutnya datang terus dari mereka, bukan Digi.

 

Kami cuma boleh semak kalau transaksi adalah melalui aplikasi MyDigi / laman web kami saja.

 

Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!