|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

Support
Posts: 4,335
Registered: ‎14-04-2015

Kami tiada akses untuk melakukan pendaftaran disini, maaf. Jika selepas tempoh 24 jam ia masih belum diaktifkan lagi, anda boleh walk in ke mana - mana Digi Store yang berhampiran anda okay - https://new.digi.com.my/support/digi-store

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

[ Edited ]
Member
Member
Posts: 4
Registered: ‎18-01-2018

saya nak tukar dari prepaid maxis ke digi, sim kad saya dah dapat pada 19.1.2018. saya nak tanya berapa lama untuk saya dapat mesej untuk penukaran prepaid ini? nombor 0175266806

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

Member
Member
Posts: 4
Registered: ‎18-01-2018

nombor 0175266806

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

Support
Posts: 4,335
Registered: ‎14-04-2015

zh, boleh inbox kami nama penuh dan nombor IC anda untuk pengesahan terlebih dahulu? Tq.

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

Member
Posts: 1
Registered: ‎26-01-2018

Please chk why my number 011 16325225 still being not registered after 12 hours. Tq

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

Support
Posts: 1,034
Registered: ‎18-11-2016

Hi cheta, 

 

According to our system, the number has been registered. You can make first call activation by dialling to any of the activated line and press 1 for activation. TQ 
 

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

Member
Member
Posts: 1
Registered: ‎27-01-2018
macam mana nk aktif kan sim yang baru beli :0168555982

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

Valued Contributor
Posts: 320
Registered: ‎01-02-2017

Hi naj, nombor tersebut telah didaftar, anda hanya perlu mengaktifkan SIM kad dengan panggilan pertama. Sila memanggil ke mana-mana nombor telefon (kecuali talian khidmat pelanggan dan talian tol), pilih bahasa dan tekan "1" untuk mengaktifkan SIM kad. Terima kasih.

Re: Mengenai pendaftaran dan pengaktifan kad sim.

Member
Posts: 2
Registered: ‎31-01-2018
macam mana nk active kan balik sim card? sy dh lama guna sim digi. mungkin sb sy jrg topap baru baru ini dan line bar jadi pangkah. dh jd emergency call. Will u help me solve this Brian?

Service problem

Member
Posts: 2
Registered: ‎31-01-2018
please check my nom 01136273946 , I think the problm is line at this place.
Sebab apabila sy dlm rumah line hanya naik 1 atau 2 bar shja. bla kluar dpn rumah pun bru 2 bar and if I going out from my home place its was okay. line full. sblum ni sy pernah call center report ths prob but no action. Line was really bad, poor and no bar at several time. Emergency call always seeing.

I really hope any consultant here will help. Smiley Happy
Tq.