|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: Refund

Support
Posts: 652
Registered: ‎06-12-2019

Hai. Maksudnya kredit tersebut telah ditolak untuk renew internet? Dan selepas renew internet anda tamatkan langganan internet tersebut ke? JIka anda tamatkan langganan internet tersebut kredit yang telah ditolak tidak akan dipulangkan semula ya. 

Re: Kena potong kredit selalu

Member
Posts: 1
Registered: ‎25-09-2020
Dh lama dh asyik kene potong je setiap kali kredit ada RM 10 pasti dia potong RM 3 sampai kredit tinggal RM 1 hanya dlm satu masa kenapa ye nak kata ada langgan benda lain x de baru2 ni kene tolak kredit sampai RM 8.Saya simpan kredit saya RM 25 keesokkan harininya kredit dh tinggal RM 2...

Re: Kena potong kredit selalu

Member
Posts: 3
Registered: ‎29-03-2020
Masalah kredit selalu hilang ni pernah sy hadapi. Sila mesej personal dgn bahagian support dan bagi no hp. Mereka akan check dan bagi penyelesaian.

Re: Kena potong kredit selalu

Support
Posts: 652
Registered: ‎06-12-2019

Sila PM kami jika anda perlukan sebarang bantuan atau semakan lanjut. Terima kasih. 

Re: Kena POTONG KREDIT RM4 ???

Member
Posts: 1
Registered: ‎03-10-2020
Kredit saya asyik kena potong je . Bila topup , nanti mesej masuk yang digi dah tolak kredit saya . X sempat nak langgan apa-apa data pun kredit dah lesap . Mohon digi buat sesuatu . Saya dah sampai rasa nak tukar line lain tapi sayang pula sebab dah lama guna digi ni haihh

Re: Kena POTONG KREDIT RM4 ???

Support
Posts: 2,978
Registered: ‎01-12-2016

Ada dapat SMS tak bila kredit ditolak, Danishmileea? Sila PM (https://goo.gl/SxGJMl) kami nombor telefon untuk semakan lanjut. TQ.

Re: Kena potong kredit selalu

Member
Posts: 1
Registered: ‎30-01-2021
Harini kena potong RM3. Semalam pun sama. Tolong selesaikan perkara ini ye.

Re: Kena potong kredit selalu

Support
Posts: 4,185
Registered: ‎14-04-2015

VyeWhandye, anda ada merima sebarang sms dari 6 angka atau sebatang notifikasi untuk penolakan kredit tersebut? Jika ya, dah hantarkan STOP ALL ke nombor tersebut. Jika perlukan bantuan lanjut untuk isu di atas, mohon PM kami nombor phone dan nama penuh anda. Sertakan juga notifikasi permotongan kredit yang diterima ke nombor anda ya

Re: Kena potong kredit selalu

Member
Posts: 1
Registered: ‎26-02-2021
Please digi, kalau macam ni selalu kena tolak kredit saya akan tukar nombor lah, setiap kali saya isi rm10 kenapa tidak cukup rm10 dia jadi rm9 ringgit je , kalau begini terus saya tukar nombor baru, tolong perbaiki simkad saya 0165769589 harap2 Digi boleh kasih balik semula bila topup itu tidak kena tolak setiap isi

Re: Kena potong kredit selalu

Support
Posts: 121
Registered: ‎10-04-2015

Hi @Albaari, secara amnya, berkuat kuasa pada 6 September 2018, pengecualian cukai SST untuk transaksi tambahan nilai talian prabayar hanya diberikan kepada nombor yang didaftarkan di atas nama warganegara Malaysia sahaja. Cukai akan masih dikenakan untuk nombor yang didaftarkan menggunakan maklumat warganegara lain.

 

Boleh rujuk link ni https://mysst.customs.gov.my untuk maklumat lanjut mengenai SST ya, TQ :-)

Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. Click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster! Have a nice day.