|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Kena potong kredit selalu

[ Edited ]
Member
Posts: 1
Registered: ‎09-02-2018
Saya ada masalah dengan simkad digi saya. Saya tak langgan internet langsung dan tak ada pun tertekan mobile data saya, tapi kredit saya selalu kena potong secara tiba2. Harini kena potong RM3. Semalam pun sama. Tolong selesaikan perkara ini ye.

Asyik terima mesej ni je.

You have used RM3* on Internet. Just use another RM5* on Internet to enjoy FREE surfing till 12 am!*excl GST
Screenshot_2018-02-09-22-32-10-484_com.android.mms.png

Re: Kena potong kredit selalu

Support
Posts: 3,521
Registered: ‎01-05-2015

Berdasarkan message yang diterima, kemungkinan besar nombor Snaarishia masih menggunakan plan Prepaid lama yang tidak ada servis basic internet. Tolong PM nombor telefon anda di <sini> untuk pengesahan lanjut ya. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Kenape kredit saya kena potong

Member
Posts: 1
Registered: ‎04-03-2018
Sebayak 20 sen

Re: Kenape kredit saya kena potong

Community Manager
Posts: 8,723
Registered: ‎20-04-2015
Prepaid baru sekarang mempunyai free basic data, yang boleh mengelakkan caj internet jika telefon anda menggunakan data. Jika pelan Prepaid baru sesuai untuk anda, cubalah. http://new.digi.com.my/prepaid-plans

Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Having intermittent network issues? Read this Report Digi network problems via the MyDigi app to help us help you!

Getting SMS spams? "Third Party Charges for SMS from Content Providers " article can help.

Re: Kena potong kredit selalu

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-08-2018
Kenapa saya asyik dapat mesej daripada digi mengatakan kredit saya kena tolak. Walaupun saya tak ada tekan mobile data atau langgan apa apa internet. Apa patut saya buat? Digi, sila bantu saya sebab ini sesuatu perkara yang tak adil untuk saya.
Screenshot_20180817-173711.jpg

Re: Kena potong kredit selalu

Community Manager
Posts: 8,723
Registered: ‎20-04-2015
Jika pelan prabayar terkini sesuai untuk anda, gunakanlah pelan yang baru kerana ia mempunyai kuota data asas percuma.
Adanya telefon yang terus menggunakan sedikit data dalam rangkaian 4G walaupun suis mobile data dimatikan. Melainkan anda set telefon anda untuk menggunakan rangkaian 2G dan 3G sahaja.

Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Having intermittent network issues? Read this Report Digi network problems via the MyDigi app to help us help you!

Getting SMS spams? "Third Party Charges for SMS from Content Providers " article can help.

Re: Kena potong kredit selalu

Member
Posts: 5
Registered: ‎15-01-2018
Kenapa dua hari ni kredit saya asyik kena potong je.. saya tidak melanggan ape ape rancangan yang mengarut ni tapi asyik dapat sms saja.. tolong buat sesuatu..
Screenshot_20181109-010914.jpg

Re:Kena ambil kredit rm3 /rm2 send stop tapi tak boleh .

Member
Posts: 1
Registered: ‎13-02-2019
Saya pelik . Teruk la saya macam ni . Asyik nak topup je . Susah kan saya betul !
Screenshot_2019-02-13-10-44-25.png

Re: Re:Kena ambil kredit rm3 /rm2 send stop tapi tak boleh .

Anonymous
Posts: 0

Hi SyafiqaRosman, boleh PM kami nombor telefon untuk semakan lanjut jika anda mempunyai isu berkaitan baki kredit yang ditolak. TQ

Kena POTONG KREDIT RM4 ???

Member
Posts: 1
Registered: ‎15-02-2019
Kenapa dipotong rm4 ?? Bila check baki tadi tinggal rm5.03 dari rm9.03 Digi tolong jawab !!!!!