|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Cannot unsubscribe internet plan-Urgent

Member
Posts: 4
Registered: ‎24-03-2017

hello,  sya pengguna digi best.  Saya telah melanggan internet plan RM4(150MB - 7Days) telah sekian lama. Baru-baru ni saya telah memuat turun aplikasi myDigi di playstore/google play.  Dengan menggunakan aplikasi ini, saya cuba UNSUBSCRIBE plan  RM4(150MB - 7Days),  tapi GAGAL. dan secara automatik saya tidak boleh akses lagi  aplikasi myDigi.  Setiap kali saya ingin akses aplikasi tersebut, saya menerima mesej "Your number is terminated, please sign in with a different  number". Saya juga mencuba untuk memberhentikan langganan menggunakan DAIL, tetapi terima mesej "Maaf, perkhidmatan anda tiada buat masa ini. Sila cuba sebentar lagi". Ini berlaku setiap kali saya cuba memberhentikan langganan. Pekara ini telak berlaku sejak 2 3 minggu lepas, sampai sekarang kredit saya telah ditolak untuk caj automatik plan RM4(150MB - 7Days).  Ini tidak masuk akal. Saya cuba menghubungin digihelpline, menunggu beberapa minit tp tiada panggilan yang dijawab. Saya juga cuba pergi ke digistore, masih juga tidak selesai. Jadi? Macam mana?

Re: Cannot unsubscribe internet plan-Urgent

Community Manager
Posts: 8,735
Registered: ‎20-04-2015

@metallurgical, bolehkah anda cuba menamatkan langgan internet anda menggunakan menu *116# sambil masalah MyDigi anda disemak?


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Having intermittent network issues? Read this Report Digi network problems via the MyDigi app to help us help you!

Getting SMS spams? "Third Party Charges for SMS from Content Providers " article can help.

Re: Cannot unsubscribe internet plan-Urgent

Member
Posts: 4
Registered: ‎24-03-2017

Saya sudah cuba pelbagai cara untuk meberhentikan langganan dengan menggunakan *116#, *118# tapi dapat mesej "Maaf, perkhidmatan anda tiada buat masa ini. Sila cuba sebentar lagi" setiap kli dail. Dan saya juga tidak boleh login MyDigi dan terima mesej  "Your number is terminated, please sign in with a different  number" setiap kali ingin login. Saya juga cuba login mydigi web, tapi nampak web sudah diterminated servis

Re: Cannot unsubscribe internet plan-Urgent

Support
Posts: 3,590
Registered: ‎01-05-2015

Mohon PM nombor telefon anda di <sini> untuk semakan akaun, metallurgical. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Cannot unsubscribe internet plan-Urgent

Member
Posts: 4
Registered: ‎24-03-2017

Saya sudah PM no telefon ke akaun tuan. Sekiranya ada apa2 mklumat lanjut yang perlu saya beri, tuan boleh minta di sini. Terima Kasih. 

Re: Cannot unsubscribe internet plan-Urgent

Support
Posts: 3,590
Registered: ‎01-05-2015

Terima kasih, @metallurgical. Sila semak semula PM anda ya :-)

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Cannot unsubscribe internet plan-Urgent

Member
Posts: 4
Registered: ‎24-03-2017

Dah PM ke inbox tuan.

Re: Cannot unsubscribe internet plan-Urgent

Member
Posts: 1
Registered: ‎28-10-2019
sama juga dengan saya.. saya nak stop langganan pun tidak boleh mcm mana cara lain