|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

Re: terminate akaun

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-08-2019
hai.saya dh tak guna no digi selama 3 bulan.pembayaran bill masih aktif ke?
Highlighted

Re: terminate akaun

Support
Posts: 1,410
Registered: ‎18-07-2017

Hai kiimalek28. Caj komitmen bulanan perlu dijelaskan sekiranya status talian postpaid ialah aktif atau disekat. Panggilan masuk dan SMS masih boleh diterima sekiranya talian disekat. Ini juga dikira sebagai servis. Sekiranya talian anda digantung, tiada caj akan dikenakan kerana panggilan masuk dan SMS tidak boleh diterima. Terima kasih.

Highlighted

Re: terminate akaun

Member
Posts: 2
Registered: ‎19-09-2019
Saya nak terminate digi sebab dh nk tamat kontrak. Adakah boleh jika saya bawa salinan ic ayah saya kerana beliau sakit dan dudk kedah, manakala saya pulak tolongnya terminate dari Kl?
Highlighted

Re: terminate akaun

Support
Posts: 1,410
Registered: ‎18-07-2017

Hai Niesa96. Maaf, pembatalan akaun cuma boleh dibuat oleh pemilik berdaftar. Permohonan boleh dibuat dengan menghantar email ke help@digi.com.my. Sila sertakan dokumen berikut:
1. Salinan surat rasmi bagi menamatkan talian (perlu ditandatangani oleh pemilik berdaftar).
2. Salinan Kad Pengenalan pemilik berdaftar (depan & belakang).

Terima kasih.

Highlighted

Re: terminate akaun

Member
Posts: 2
Registered: ‎19-09-2019
Kalo pemilik berdaftar tidak boleh hadir, saya boleh terminate melalui email la kan?
Highlighted

Re: terminate akaun

Anonymous
Posts: 0

Hi Niesa96, Jika ingin menamatkan talian Digi melalui emel, emel perlu lah dihantar oleh pemilik berdaftar. Sertakan sekali dengan surat rasmi berserta tandatangan, fotokopi kad pengenalan depan dan belakang. Emel kami ialah [help@digi.com.my]. Bahagian HELP akan respon pada emel yang dihantar dalam masa 5 hari berkerja. Terima kasih. 

Highlighted

Re: batalkan kontrak awal dan activate prepaid plan

Member
Posts: 1
Registered: ‎08-10-2019
saya dah bayar rm 300 denda untuk batalkan kontrak dan deactivated plan rm58 digi,selepas saya dah jelaskan penalti
berapa harga dikenakan untuk saya ubah plan digi ke prepaid pulak?
Highlighted

Re: batalkan kontrak awal dan activate prepaid plan

Support
Posts: 1,410
Registered: ‎18-07-2017

Hai sudaud. Tiada caj dikenakan untuk pertukaran ke pelan prepaid. Pertukaran dari pelan Postpaid ke Prepaid hanya boleh dilakukan di kaunter Digi Store sahaja kerana ia melibatkan penamatan akaun Postpaid. Sila semak lokasi yang berhampiran di sini dan tandakan Digi Store sahaja di ruangan Outlet: https://goo.gl/I45hAH Bil perlu dijelaskan terlebih dahulu dan anda akan menerima bil terakhir dalam masa sebulan selepas akaun Postpaid ditamatkan. Permohonan hanya boleh dibuat oleh pemilik berdaftar. Terima kasih.

Highlighted

terminate akaun

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-10-2019

saya ingin tahu berapa bayaran perlu dibayar jika menamatkan kontrak 0162278540

Highlighted

Hai saya nak tanya saya ada dua nombor atas nama saya. Bo...

Member
Member
Posts: 1
Registered: ‎22-10-2019
Hai saya nak tanya saya ada dua nombor atas nama saya. Boleh ke nak upgrade pakej dari salah satu nombor tapi satu nombor lagi ada tertunggak. Nombor yang tertunggak tu masih aktif and still bayar bulan bulan.