|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Suspended & Terminated

[ Edited ]
Member
Posts: 3
Registered: ‎04-12-2017
1.Saya punya line (138 device) status suspend
Soalan : Adakah device saya kena block jika tk bt sebarang pembayaran?tempoh berapa lama dari status suspended utk ke status terminated?

2.line dalam status suspended
Soalan : Boleh tak saya nk deactivated voicemail service dan juga bt call forwarding dari nombor line yg tengah suspended ni?

3.Request previous number
Soalan : boleh tak saya nk request balik nombor yang dh kena terminated? Tempoh berapa lama utk request slps kena terminated dan juga apa prosedur utk request balik nombor yg dah kena terminated?

Tq

Re: Suspended & Terminated

Support
Posts: 1,119
Registered: ‎14-04-2015

Ezri493, boleh kami dapatkan nombor telefon anda untuk semakan ke atas status akaun anda disini terlebih dahulu? 

 

Talian anda perlulah aktif untuk membolehkan anda menamat atau mengaktifkan sebarang servis untuk nombor anda.

 

Jika sesuastu nombor itu telah ditamatkan, memang tiada pilihan lain lagi untuk mendapatkan nombor tersebut.

Re: Suspended & Terminated

Member
Posts: 3
Registered: ‎04-12-2017
1. Svc Number : 0102265687
2. Svc Number : 0103665687

Soalan :
Jika plan 138 device masih dlm contract boleh tak upgrade plan?

Re: Suspended & Terminated

Support
Posts: 1,119
Registered: ‎14-04-2015

Anda akan dikenakan penalti caj sekiranya baki kontrak anda masih lagi berbaki.

 

Untuk kedua - dua nombor di atas, ia akan ditamatkan pada bila - bila masa sahaja kerana jumlah tunggakan sudah melebihi 3 bulan Smiley Sad

Re: Suspended & Terminated

Member
Posts: 1
Registered: ‎28-12-2018
0103831431 masih active atau tidak.. Sekiranya bill dibayar nombor ni boleh pakai lagi atau tidak

Re: Suspended & Terminated

Support
Posts: 1,207
Registered: ‎18-07-2017

Hai YatFong. Sila PM (inbox) kami nama penuh dan 4 digit terakhir IC/pasport di sini: https://goo.gl/ztUhcG untuk semakan lanjut. Terima kasih.

Re: Suspended & Terminated

Member
Posts: 1
Registered: ‎24-02-2019
Saya nak klu nombor suami sy suspended, sy bayar tunggakan je boleh on ke blk nombor tu
Highlighted

Re: Suspended & Terminated

Support
Posts: 624
Registered: ‎18-01-2019

Hi Fiza18, jika nombor berada dalam status "Suspend", anda perlu membayar keseluruhan jumlah tunggakan (Outstanding), baru lah nombor tersebut dapat kembali ke status aktif. Terima kasih.

Re: Suspended & Terminated

Member
Posts: 1
Registered: ‎04-03-2019
I have paid my outstanding bill.. But untill now my number still invalid cant be use.. Why?

Re: Suspended & Terminated

Support
Posts: 1,617
Registered: ‎10-04-2015

Hi Krazer234. Please PM (inbox) one of us (the Supports) for further assistance. Thank you.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!