|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Accepted Solution

Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 2
Registered: ‎12-12-2017

Saya tukar simkad tersebut siang takdi,malam ni masih belum dapat digunakan lagi. Kenapa kalau yang prepaid boleh aktif segera?secepat mungkin walapun baru je kejap buat simkad baru manakala postpaid lambat? Pastuh dikenakan caj Rm10 untuk postpaid. Bagi prepaid tidak dikenakan caj langsung. Saya pengguna digi infinite 100. Simkad saya problem sebenar sebab itu saya buat simkad yang baru di Digi Centre. Harap pihak tuan/puan dapat bagi pencerahan dan bantu saya. Terima kasih.

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Support
Posts: 5,068
Registered: ‎01-05-2015

alice_project, sila PM kami nombor telefon dan nombor siri (8960xxxx) kad SIM yang baru di <sini> untuk semakan lanjut. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 2
Registered: ‎12-12-2017

Done pm tuan/puan.

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 1
Registered: ‎05-12-2018
saya baru dapat simkad terbaru saya...macam mana nak aktifkan ya...saya pilih pelan prepaid. .dan saya juga masih mahu mengekalkan no lama saya...
0146175799

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Support
Posts: 5,068
Registered: ‎01-05-2015

Biar kami semak status kad SIM Digi dulu ya, Fifi8205. Tolong PM kami nombor siri kad SIM yang  bermula dengan 8960xxxxx di <sini> ya. TQ.

 

saya baru dapat simkad terbaru saya...macam mana nak aktifkan ya...saya pilih pelan prepaid. .dan saya juga masih mahu mengekalkan no lama saya...
0146175799
Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 1
Registered: ‎05-01-2019
saya masuk app digi .sy tertekan suspend line .lpas tu line trus hilang .call tak dapat

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

SuperUser
Posts: 1,711
Registered: ‎18-07-2017

@taufik1, sila PM (inbox) kami nombor telefon anda di sini: https://goo.gl/ztUhcG untuk semakan lanjut. Terima kasih.

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 1
Registered: ‎30-11-2019

mintak tolong di sini.

Semalam tibe2 line digi saya gagal berfungsi...

Sya sudah  off da on kembali hp sy, tapi masih gagal..

Sy sudah keluar kan sim kad dan masukkn kembali..tp masih gagal berfungsi...

Sy tiada pilihan dan membeli nombor baru.. baru 10mint.. keadaan yg sama belaku...

Tolong selesaikn masalah saya..

 

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Support
Posts: 3,017
Registered: ‎01-12-2016

Hi shahrezuan, Mohon PM https://goo.gl/SxGJMl kami nombor dan alamat penuh berserta poskod untuk semakan lanjut. Terima Kasih.

haii..

Member
Posts: 2
Registered: ‎16-02-2020
saya nak tahu kenapa nombor digi saya bole digunakan oleh orang lain semasa telefon sata dimatikan atau di kampung tiada line?