|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: haii..

SuperUser
Posts: 1,711
Registered: ‎18-07-2017

Hai areney5688. Kami telah membalas PM anda. Terima kasih.

Re : Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-03-2020
Simkad saya rosak, restart telefon juga masih sama dan juga tukar ke telefon lain masih lagi sama, beberapa hari lepas ia tiada masalah, macam mana saya harus tukar? Saya tahu pertukaran simkad hanya dapat dilakukan di digi store sahaja tetapi disebabkan keadaan semasa sekarang perintah berkurung ini (covid-19) macam mana harus saya lakukan?

Re: Re : Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Support
Posts: 5,070
Registered: ‎01-05-2015

Buat masa ini penukaran kad SIM boleh dibuat melalui kiosk layan diri yang terletak di luar Digi Store kami (7:30am - 10:00pm). Pendaftar rasmi perlu pergi sendiri kerana pengesahan MyKad dan cop jari perlu dilakukan. Caj RM10.00 dikenakan untuk proses ini ya. Untuk makluman, semua Store kami ditutup sehingga ke satu tarikh yang masih belum diumumkan lagi. 

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Re : Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 2
Registered: ‎21-03-2020
Hai saya pun mengalamai masalah yang sama. Boleh bantu?

Re: Re : Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Support
Posts: 6,181
Registered: ‎10-04-2015

Hi acaprahmat. Kalau masih tak dapat nak menggunakannya, PM (inbox) kami untuk semakan ke atas anda terlebih dahulu. Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 1
Registered: ‎11-06-2020
kenapa rangkaian digi di kawasan rumah saya susah sngt nak dapat ? hanya line 3G sahajaa

Re: Simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Support
Posts: 4,335
Registered: ‎14-04-2015

maizatulsyahara, boleh kami tahu jika perkara ni telah dilaporkan kepada kami melalui aplikasi MyDigi? Jika belum, mohon kongsikan dengan kami info lanjut mengenai situasi yang dihadapi itu dengan log in ke aplikasi MyDigi (menu > Support > Report An Issue > Network Coverage). Laporan akan diterima terus oleh bahagian terlibat. Jika maklumat tambahan diperlukan, kami akan hubungi anda secara terus. Jangan lupa sertakan sekali nombor lain yang boleh kami hubungi ya. Anda boleh semak hasil siasatan kes di aplikasi MyDigi (menu > support > case status).

 

Untuk makluman anda, sekarang ini, penggunaan yang agak tinggi dan banyak memberi sedikit kesan kualiti coverage di kawasan anda. Kami sedang berusaha untuk mengatasi isu ini secepat yang boleh  Maaf atas kesulitan yang dialami
 

Re: simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 1
Registered: ‎10-09-2020
sy beli simkad baru sudah register pastu esok nya sy pakai line langsung takde

Re: simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Support
Posts: 3,017
Registered: ‎01-12-2016

Sila PM (https://goo.gl/SxGJMl) kami nombor telefon untuk semakan lanjut. TQ.

Re: simkad gagal berfungsi tiada rangkaian

Member
Posts: 1
Registered: ‎10-09-2020
Boleh saya tau status penolakan rm1 tu sebab apa?