|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

Penukaran postpaid kepada prepaid

Member
Posts: 4
Registered: ‎27-11-2019
Hai, saya ada dua pertanyaan disini.

1. Saya mahu menukar plan postpaid ke prepaid. Saya dimaklumkan perlu menukar hanya di store digi. Tapi sekarang musim Covid (PKP) tak boleh keluar rumah. Ada penyelesaian lain ke? Boleh ke buat penukaran melalui talian pelanggan?

2. Boleh ke deactive account postpaid melalui talian pelanggan? Boleh tak beri pendapat sebab saya tak guna dah akaun postpaid tapi bill masih berjalan.

Terima kasih.
Highlighted

Re: Penukaran postpaid kepada prepaid

Member
Posts: 1
Registered: ‎11-04-2020
Saya ingin menukar plan daripada postpaid kepada prepaid
Highlighted

Re: Penukaran postpaid kepada prepaid

Support
Posts: 2,668
Registered: ‎10-04-2015

Hi, selamat tengah hari. Penukaran ke akaun Prepaid adalah melalui cawangan Digi Store saja. Semasa tempoh PKP ni, cuma Digi Store Sunway Pyramid, Bangsar, Alamanda, The Gardens Mall dan One Borneo saja yang tutup. Cawangan Digi Store yang lain buka pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat dari jam 10 pagi hingga 4 petang. 

 

 

Untuk pembatalan akaun Postpaid pula, anda boleh hantarkan permintaan melalui aplikasi MyDigi ;MyDigi Apps >> Support >> Report An Issue >> General Enquiry.

 

Terima kasih. 

 

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!