|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Mengenai Plan Postpaid RM58

Member
Posts: 1
Registered: ‎08-07-2020
Hai, saya perlu details mengenai Postpaid RM58 yang terbaru.. saya difahamkan melalui satu video di Youtube yg kita akan dapat 30gb data internet, sebab tu saya tertarik dengan tawaran digi ini. Tetapi rupanya data yg diberikan adalah hanya 15gb yg mana bagi saya tak cukup sebab sy student yg sentiasa guna internet. Jadi sy rasa agak tidak puas hati disini. Bayar RM58 untuk 15gb bagi sy agak mahal dan tidak mencukupi 15gb itu. Mohon penjelasan

Re: Mengenai Plan Postpaid RM58

SuperUser
Posts: 1,714
Registered: ‎18-07-2017

Hai H123. Contoh bagaimana pemberian bonus untuk plan Digi Postpaid 58 adalah seperti berikut:
Bulan 01-06: 15GB (10GB + Welcome Bonus 5GB)
Bulan 07-12: 15GB (10GB + Loyalty Bonus 5GB)
Bulan 13-18: 20GB (15GB + Loyalty Bonus 5GB)
Bulan 19-24: 25GB (20GB + Loyalty Bonus 5GB)
Bulan 25 & seterusnya: 30GB (25GB + Loyalty Bonus 5GB)

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://www.digi.com.my/shop/postpaid-plans/jomstart

Re: Mengenai Plan Postpaid RM58

Member
Posts: 3
Registered: ‎01-09-2020
saya guna digi postpaid rm58 tapi kenapa jumlah bil yang saya kena bayar rm85. boleh saya tahu knp ??

Re: Mengenai Plan Postpaid RM58

Support
Posts: 3,740
Registered: ‎14-04-2015

anazuliana, anda dah muat turun aplikasi MyDigi ke phone anda? Jika ya, anda boleh semak bil terperinci anda dimana kesemua caj yang dikenakan untuk akaun anda akan dipaparkan di sana

Re: Mengenai Plan Postpaid RM58

Member
Posts: 3
Registered: ‎01-09-2020
sudah , tpi macam mana saya hendak mengekalkan jumlah bil saya iaitu kepada rm58

Re: Mengenai Plan Postpaid RM58

Support
Posts: 5,229
Registered: ‎10-04-2015

Hi anazuliana. Kalau tiada apa-apa penggunaan tambahan, caj minimum adalah RM58 + 6% SST. Kalau ada penggunaan tambahan, baru akan ada penambahan bil.

 

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Mengenai Plan BigBonus RM30

Member
Posts: 1
Registered: ‎11-11-2020
7gb+30gb ...sya hanya dpt 5 gb sahaja knpa????

Re: Mengenai Plan BigBonus RM30

Support
Posts: 5,229
Registered: ‎10-04-2015

Hi muhdiman55. Log masuk ke aplikasi MyDigi untuk jumlahkan semua kuota yang ada. Kalau masih kurang dari 7GB, PM (inbox) kami untuk semakan lanjut. Berikan juga screenshot dari aplikasi MyDigi anda yang menunjukkan semua kuota yang anda ada. Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Mengenai Plan Postpaid RM58

Member
Posts: 2
Registered: ‎11-05-2021
Hi, nak reconfirm sesuatu. Kalau Digi Postpaid58 unlimited calls tu untuk semua carrier ke camne? Selama ni main pakai, bayar je. I even add IDD 60 minutes in my package. I have been using Digi for more than 12 month and a Platinum member.

I never actually use the free calls but I do want to reconfirmed it if the free calls only to the same carrier (Digi to Digi) or it also includes to any other carrier here in Malaysia (Digi to Celcom & etc)

Thanks

Re: Mengenai Plan Postpaid RM58

Support
Posts: 5,229
Registered: ‎10-04-2015

Hi KawaiiOtaku. Panggilan adalah ke semua telko kecuali panggilan video, panggilan ke nombor bebas tol 1-300, panggilan ke nombor voicemail 121 dan panggilan ke nombor special seperti TNB 15454.

 

Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!