|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Masih belum terima mesej pengesahan

[ Edited ]
Member
Posts: 1
Registered: ‎10-06-2018

Hai,saya nak tanya kenapa sampai sekarang plan saya masih sama selepas 48 jam dan sampai sekarang saya masih belum terina mesej pengesahan.

Re: Masih belum terima mesej pengesahan

Community Manager
Posts: 8,792
Registered: ‎20-04-2015
Penukaran pelan posbayar mungkin mengambil masa sehingga 7 hari.

Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Masih belum terima mesej pengesahan

Member
Posts: 1
Registered: ‎23-04-2021
kenapa online payment dah bayar.,tp dkt digi apps still x update n tulis belum bayar..,bulan ni saya dh bayar sebanyak 4 kali scra ansur2.. tp yg dua pertama tu shaja ada pengesahan.. yg 2 terakhir takda.. bila dpt bill bulan ni baru tahu tak dikira pun byrn yg sy buat.. tp semua duit dlm akaun dah ditolak ni..adehhh..digiii??? Please perbaiki..

Re: Masih belum terima mesej pengesahan

Support
Posts: 4,123
Registered: ‎14-04-2015

nunuuu, mohon PM kami screenshot bayaran yang anda lakukan beserta dengan nama penuh dan nombor phone anda ya untuk semakan ke atas perkara ini. Tq.

Re: Masih belum terima mesej pengesahan

Member
Posts: 1
Registered: ‎04-06-2021
Hantar kredit kepada rakan. Masih belum terima mesej

Re: Masih belum terima mesej pengesahan

Support
Posts: 2,964
Registered: ‎01-12-2016

Jika masih tidak terima mesej, anda boleh membuat semakan transaksi penggunaan melalui laman web Digi https://www.digi.com.my/ Log masuk dulu ke akaun Mydigi Web > pilih nombor telefon anda yang perlu disemak > klik "View Usage> pilih "View Itemised Usage"> tekan "Submit" dan anda akan terima emel dari Digi tentang maklumat penggunaan. Terima kasih.