|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: Lost/Stolen sim card

Member
Posts: 1
Registered: ‎30-08-2019
I lost my phone

Re: Lost/Stolen sim card

Support
Posts: 159
Registered: ‎30-05-2019

Hi Shaik3777, Please PM to our Inbox, including your phone number, full name, and IC last 4 digi number so we can help you to suspend your line. TQ

Highlighted

Re: Lost/Stolen sim card

Member
Posts: 3
Registered: ‎12-11-2019
Hi nak tanya saya hilang sim card saya yg postpaid dah dekat 3 bulan macam mn saya nk tamatkan perkhidmatan kad sim saya tu sbb saya x nak bayar sim kad yang saya x guna

Re: Lost/Stolen sim card

Support
Posts: 1,647
Registered: ‎10-04-2015

Hi Bell00. Pembatalan akaun Postpaid termasuk penukaran ke akaun Digi Prepaid adalah melalui cawangan Digi Store kami dan cuma pemilik berdaftar saja yang boleh membuat permintaan.

 

Anda perlu membuat bayaran untuk semua bil yang telah keluar dan akan ada satu lagi bil yang perlu dibayar nanti. Kiraan untuk bil tu adalah secara purata (kiraan sehingga ke tarikh pembatalan akaun Postpaid saja).

 

Untuk info lokasi, anda boleh semak melalui link ini : http://new.digi.com.my/support/digi-store. Pilih Digi Store saja pada bahagian 'Outlets Type'. Jangan lupa untuk bawa kad pengenalan yang asal juga. Terima kasih. 

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Lost/Stolen sim card

Member
Posts: 3
Registered: ‎12-11-2019
Hi Digi saya dah hilang sim card saya utk no 0102874276. Boleh tak tolong matikan no ni sbb saya dah x guna dan bil tunggakan semakin tinggi.

Re: Lost/Stolen sim card

Support
Posts: 3,308
Registered: ‎01-05-2015

Bell00, sila PM kami nama penuh anda di <sini> untuk bantuan lanjut ya. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Lost/Stolen sim card

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-11-2019
My full name is Mr KHor Tze Wei

Re: Lost/Stolen sim card

Support
Posts: 1,241
Registered: ‎18-07-2017

Hi Hkvhkv. We have responded to your PM. Thanks.