|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
Accepted Solution

DIGI UNBILLED AMOUNT

Member
Posts: 2
Registered: ‎23-05-2017

I HAVE PAID an amount of money for this month and the unbilled amount is not reducing...and after i bought some stuff from google play store i was barred since the unbilled  is exceeding the credit limit..can explain to me? i still have the payment record text message on my phone..

Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

[ Edited ]
Member
Posts: 2
Registered: ‎23-05-2017

Saya juga di kenakan recuring fee mobile?can explain what is recuring fee mobile?if im not mistaken recuring fee mobile is charge when the plan is changed...but i been using the same old plan and there is no changes occurs so should i pay for the recuring fee?

Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

Valued Contributor
Posts: 320
Registered: ‎01-02-2017

Hi MrAS, the unbilled amount is indicating your current usage which have not been bill yet, so if you make payment before the bill generated, it will not deduct the unbilled amount and it will goes into your advance payment, the advance payment will then be use to deduct your bill amount.

 

The recurring fee is including your monthly fixed charges or internet quota add-on, so you will see it on your bill cycle date or on the date you purchase the internet quota add-on. Thank you.

Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

Member
Posts: 1
Registered: ‎07-11-2019

i want  to know how can i pay the  unbilled  amount ? online can or i must  go to digi  centre pay unfront counter ?

Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

Support
Posts: 1,659
Registered: ‎18-07-2017

Hi fieazman. Unbilled amount is the amount that will be reflected in the upcoming bill. Any payment made is not reflected on the unbilled amount. Actually, you don't need to pay for the unbilled yet. Any payment made for the unbilled will be re flected later, once the bill has been generated. For more info on how to make bill payment, please visit: https://www.digi.com.my/support/help-center/postpaid/payment-channels

Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

Member
Posts: 3
Registered: ‎07-11-2019
Hi can i know why i have a bill history -RM45.35?

Hai.. Sy mula menggunakan akaun postpaid pd 7hb 10 dan telah membuat pembayaran awal pada tarikh tersebut 7/10/19.. Spttnya pd 7/11/19 bill semasa keluar.. Tp balance adalah -RM49.85.. Jd pada 6/11/2019 sy sekali lg membuat pembayaran sbyk rm20 nak tya kenapa masih belum ada pemotongan.. Spptnya - hilang dn pembayaran selesai kan? 😅
Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

Support
Posts: 4,010
Registered: ‎01-05-2015

Jumlah bil yang bernilai negatif bermaksud ada lebihan bayaran, bukannya jumlah yang perlu dibayar. Jumlah ini akan digunakan untuk menolak bil yang berikutnya. Jadi untuk bil yang akan datang, tunggu bil siap dikira baru semak balik kalau ada lagi baki yang perlu dibayar k :-)

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!
Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

Member
Posts: 5
Registered: ‎14-01-2020
Hi . Saya nak tanya sy baru start guna digi postpaid. So sy diberitahu bill akan renew setiap 12hb so masa first 12/1 ade keluar nilai rm22.75 sen di unbilled amount. Jadi sy ingatkan nilai tu yg sy kena bayar, sy terus buat payment. Tapi pagi 14 hb sy tgok ade total due and current bill. Current bill tu nilai nya negatif. Jadi sy tak faham. Sy kena bayar yg mana sebenarnya? Dan mcm mana dgn bayaran unbilled amount sy tu? Diterima atau tidak ya? Trima kasih.
Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

Support
Posts: 1,659
Registered: ‎18-07-2017

Hai Hanishazwanni96. Simbol negatif di penyata bil tersebut menunjukkan bahawa tiada bayaran yang perlu dibuat. Itu ialah baki dari bayaran pendahuluan. Jumlah tersebut akan digunakan untuk pembayaran bil yang seterusnya sehingga tiada nilai negatif lagi. Jumlah unbilled ialah jumlah yang belum dimasukkan ke dalam bil lagi. Bayaran tidak ditunjuk pada jumlah unbilled. Setelah bil dikeluarkan nanti, bayaran tersebut akan disertakan di dalam penyata bil. Anda cuma perlu buat bayaran sekiranya ada jumlah ditunjukkan di Total Due. Smiley Happy

Highlighted

Re: DIGI UNBILLED AMOUNT

Member
Posts: 5
Registered: ‎14-01-2020
Jadi bagaimana dengan bayaran yg sy dah buat untuk unbilled amount tu ya? Akan ditolak untuk bil seterusnya nanti atau mcm mana ya?