|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Cara Mencari Alat Sesuai Untuk Perniagaan Anda Berkembang Secara Digital!

by Community Manager on ‎26-02-2021 04:00 PM - edited on ‎26-02-2021 06:25 PM by Community Manager

Click here for ENG.PNG

 

Mencari alat pemasaran yang tepat untuk perniagaan anda adalah langkah pertama yang baik untuk menuju ke arah digitalisasi. Ini akan membantu anda meminimumkan tugas dan tetap melaksanakannya dengan cekap. Di sinilah inisiatif Geran Penjana berguna, agar perniagaan anda dapat berkembang! Mari kita melihat beberapa alat pemasaran terbaik yang dapat memberi manfaat kepada perniagaan anda semasa anda beralih ke PKS/SME digital:

 

logo.png

Sekiranya anda mempunyai produk dan merancang untuk memulakan perjalanan mendigitalisasikan perniagaan anda, e-dagang adalah amat penting untuk mempamerkan jenama dan peningkatan jualan anda. Avana membolehkan anda berinteraksi dengan bakal pelanggan anda dengan alat pemasaran dan mengurus semua mesej anda dengan cekap, semuanya dalam satu dashboard. Anda juga dapat menguruskan logistik produk anda dari saat seseorang mengklik membeli, sehinggalah ia sampai ke pintu pelanggan anda.

 

Ciri-ciri utama merangkumi:

 

 • Kegiatan penjualan seperti pengurusan pesanan dan status, pengiriman barang yang tidak dicetak (auto consignment not printout), dan penjadualan untuk penghantaran
 • Lebih banyak penjualan dengan ciri gabungan dan dropship dan mengkaji prestasi penjualan
 • Balasan automatik ke komen secara langsung di Livestream Facebook dan post di Facebook anda supaya anda tidak akan terlepas komen.
 • Ciri mesra bagi telefon bimbit di laman web anda dengan reka bentuk yang cantik untuk dipilih dan integrasi gerbang pembayaran (Payment Gateway Integration)

Urus mesej dengan memautkan Avana ke akaun Whatsapp, FB Messenger, Telegram dan LINE anda untuk membalas dengan mudah dan senang.Office_365_logo.png

 

Microsoft Office 365 

Saluran produktiviti yang memberi anda akses kepada alat kolaborasi atas talian seperti Word, Excel, Pasukan, E-mel dan banyak lagi! Ini adalah perkhidmatan berasaskan cloud, jadi anda boleh yakin dalam mendapatkan akses ciri ini pada bila-bila masa, di mana sahaja, dan menerusi pelbagai peranti. Ini merupakan alat penting bagi semua jenis perniagaan, tidak kira sama ada anda berada di F&B, runcit, pejabat korporat atau industri lain.

 

Ciri-ciri utama merangkumi:

 1. Menyandarkan data secara berkala agar setiap maklumat penting dapat dipulihkan dengan mudah apabila anda memerlukannya.
 2. Langkah-langkah keselamatan yang ketat seperti pengesahan dua faktor agar fail anda tidak akan dapat diakses tanpa kebenaran.
 3. Membolehkan kolaborasi berpusat iaitu perkongsian mailbox, kalendar, kenalan dan untuk mengedit dokumen oleh beberapa pengguna pada bila-bila masa.
 4. Pemasangan kemas kini yang automatik untuk memastikan anda menggunakan versi terkini dan mempunyai akses ke program terbaru.
 5. Meningkatkan komunikasi berkualiti antara pihak dalaman dan luaran dengan alat Instant Messaging seperti Teams.

 

download.png

 

Nombor talian tetap sangat penting untuk mengekalkan hubungan dengan pihak berkepentingan (stakeholders) anda. Omni Hotline adalah sistem telefon perniagaan maya sehenti yang beroperasi melalui aplikasi. Ia merupakan sangat mudah untuk disiapkan dan anda akan dapat mula membuat dan menerima panggilan setelah berjaya mendaftar.

Ciri-ciri utama merangkumi:

 1. Rakaman panggilan yang boleh dimuat turun untuk rujukan
 2. Penyambut tetamu maya (Virtual Receptionist) yang dapat menyambut pelanggan anda sebelum anda melayan mereka
 3. Menu panggilan yang dapat disesuaikan untuk membantu melayan pelanggan anda dengan lebih cekap
 4. Penghalaan panggilan pintar yang memindahkan panggilan kepada rakan sekerja yang seterusnya jika anda sibuk

 

download.png

 

Meningkatkan kesejahteraan pekerja anda adalah jauh lebih penting daripada yang anda fikirkan. altHR adalah platform digital oleh Digi dengan penyelesaian HR yang direka untuk menyesuaikan norma baharu iaitu berkerja secara fleksibel dan dari jarak jauh. Ia juga mempunyai alat digital untuk membantu meringankan beban kerja dan melaksanakan proses HR dengan mudah.

Ciri-ciri utama merangkumi:

 1. Akses ke slip gaji dan buku panduan pekerja
 2. Onboarding digital untuk pekerja baru untuk menyelesakan diri di syarikat dengan mudah
 3. Penjejakan hari cuti secara digital
 4. Penyerahan tuntutan tanpa masalah
 5. Pembayaran bil, pembelian tambah nilai prabayar, dan akses perkhidmatan penting yang lain

 

Usahawan yang bercita-cita tinggi, jika anda sudah bersedia untuk membawa perniagaan anda ke langkah seterusnya dan mendigitalisasikan perniagaan anda dengan alat pemasaran ini, anda akan dapat memanfaatkan sepenuhnya dari salah satu Rancangan Perniagaan Digi! Pakej Perniagaan kami disediakan untuk membantu anda meningkatkan produktiviti syarikat anda dengan kos yang jauh lebih rendah.

 

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut bagi memulakan perjalanan digitalisasi anda dengan Digi.

 

Tidak sabar untuk mendigitalkan perniagaan anda? Klik di sini untuk mendaftar sekarang!