|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

Cannot Use Internet

[ Edited ]
Member
Posts: 1
Registered: ‎30-05-2017
Hi, I have a question regarding the Digi Postpaid 50. Kenapa setiap kali kuota internet saya habis, saya langsung tak boleh pakai internet termasuk WhatsApp? Bukan ke this plan last for a month? Tak sampai sebulan lagi dah tak boleh pakai internet. Memang saya tahu kuota internet habis tapi kenapa sampai langsung tak dapat access and even WhatsApp? Kalau Hotlink even kuota habis pun still boleh pakai internet cuma internet saja slow. Please explain. Thanks!
Highlighted

Re: Cannot Use Internet

Community Manager
Posts: 8,704
Registered: ‎20-04-2015

Jika kuota posbayar anda telah habis, anda perlu membeli kuota untuk menggunakan internet. Pelan prabayar Digi  mempunyai free basic internet yang membenarkan anda mengguna applikasi seperti Whatsapp, tetapi pelan posbayar tiada.


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements
Highlighted

Re: Cannot Use Internet

Member
Posts: 1
Registered: ‎30-10-2018
Kenapa saya langgan internet ,lepastu iquota internet habis tapi basic internet belum habis lagi and validility masih ada tapi tak boleh guna internet utk bukak whatsapp dan sebagainya . Pls explain and how to solve it .
Highlighted

Re: Cannot Use Internet

Community Manager
Posts: 8,704
Registered: ‎20-04-2015

Tamatkan langganan anda yang telah habis kuota untuk menggunakan free basic internet, @Muhammad_Arif.


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements
Highlighted

Re: Cannot Use Internet basic digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎23-12-2018
Hi, kenapa internet basic digi tak boleh digunakan? Masalah ini telah berlaku sejak hari khamis lalu. Saya langsung tak boleh access Whatsapp sedangkan baki kuota internet basic saya masih ada lagi Saya berharap digi dapat menyelesaikan masalah saya ini.
Terima kasih.
Highlighted

Re: Cannot Use Internet basic digi

SuperUser
Posts: 1,714
Registered: ‎18-07-2017

Hai Shahira20. Sila PM (inbox) kami nombor telefon anda di sini: https://goo.gl/ztUhcG untuk semakan lanjut. Terima kasih.

Highlighted

tdiak boleh call *128#

Member
Posts: 1
Registered: ‎27-07-2019
kelmarin saya baru isi top up dan ingin melanggan internet guna*128# tapi dia kata mesti aktif dulu sedangkan saya sudah langgan internet dan sudah top up. saya ingin langgan lagi tapi bila saya call *128# dia kata akaun saya tidak aktif. boleh bantu saya?
Highlighted

Re: tdiak boleh call *128#

Support
Posts: 2,924
Registered: ‎10-04-2015

Hi Alfred-456. PM (inbox) kami untuk semakan dan bantuan lanjut. Terima kasih. 

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!
Highlighted

Re: Cannot Use Internet

Member
Posts: 1
Registered: ‎13-06-2020
Saya ada beli topup Rm 30 nak beli topup Rm30 sebulan tapi masuk je tetibe die tolak Rm10, katanya saya ada subrictive internet Rm10 so itsokay saya okay je tapi bila saya unsubscritive sbb nanti saya nak beli topup sbulan punya takut die tolak lagi kan, ha tapi tetiba internet tu takda dah hilang bazir je lah duit saya Rm10 tu haih, masalahnya saya takda pon subscrive internt Rm10 before ni tetibe je ni haih
Highlighted

Re: Cannot Use Internet

Support
Posts: 2,046
Registered: ‎14-04-2015

Intnhmdn, mohon PM kami nombor, nama penuh dan info lanjut di atas untuk semakan selanjutnya ke atas isu di atas. Tq.