|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
Accepted Solution

Prepaid Live - Music and Video Freedom

Member
Posts: 3
Registered: ‎17-01-2019

Hello, saya guna prepaid live dan dapat 2.5gb free video every weeks. Semuanya okay, nak stream youtube dekat phone pun laju dan tiada masalah. Tapi bila  buka hotspot/tethering untuk komputer saya, youtube buffering sangat slow. Memang unwatchable lah.  Kalau saya beli internet yang RM1/300mb di MyDigi baru laju, tapi dia consumed 300mb tu, bukan 2.5gb.  3 -4 bulan lepas, saya tengok youtube dekat komputer laju ja. Tapi sekarang macam dah slow.  Digi dah tak bagi guna video freedom dekat komputer ka? Atau ni masalah pc saya?

Highlighted

Re: Prepaid Live - Music and Video Freedom

Community Manager
Posts: 8,660
Registered: ‎20-04-2015

Hi @AdamAlpha, Digi Video Freedom will support a list of media apps shown on our website and may not be suitable for use on tethering. Please continue to enjoy video freedom on your mobile device for your favourite streaming apps.


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements
Highlighted

Re: Prepaid Live - Music and Video Freedom

Member
Posts: 1
Registered: ‎26-09-2019
Hello. Saya guna digi live. Knape dlm brapa minggu ni video freedom 2.5gb sgt slow? Slalu nya dpt strim video di youtube dlm 720p keatas. Skarang 240p pun susah2. Adakah speed di reduce?
Highlighted

Re: Prepaid Live - Music and Video Freedom

Member
Posts: 1
Registered: ‎30-09-2019

saya pun sama..tiap mggu dpt 2.5gb video free..sejak mggu lepas straming sgt slow..480p pun lekat2..pls advice..

Highlighted

Re: Prepaid Live - Music and Video Freedom

Anonymous
Posts: 0

Salam sejahtera, schzuandy. Mohon maaf dari pihak Digi jika ada gangguan rangkaian di lokasi anda. Anda boleh membuat aduan maklum balas rangkaian melalui aplikasi MyDigi (Log in Mydigi > klik ikon Menu sebelah atas kiri > Support > Network Coverage) supaya siasatan lanjut boleh dijalankan.

 

Hasil siasatan kes anda nanti akan dikemaskini pada bahagian 'My Reports' di MyDigi selepas 48 - 72 jam dari waktu aduan diambil. Terima kasih.