|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Easy Payment Plan

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-10-2015

Hi,boleh tak terangkan mengenai Easy Payment Plan?

Re: Easy Payment Plan

Super Contributor
Posts: 171
Registered: ‎13-04-2015

Buat masa kini kami menawarkan 2 EPP pilihan- full EPP payment dan Device only EPP. Boleh rujuk link http://new.digi.com.my/cs/Satellite/ecomm_C/services/default/easy-payment-plan untuk maklumat lanjutnya dan FAQs. Namun begitu, pembelian dengan Device only EPP cuma boleh didaftarkan di Digi Store kami. TQ.

Re: Easy Payment Plan

Member
Posts: 3
Registered: ‎05-02-2018

Hi , sye nak tanya sikit. saya tahu epp dibayar penuh oleh credit card. okay. Saya paham phone kita bayar melalui bank, plan digi pula kita akan bayar melalui digi. persoalannya, bagaimana nak bayar bulan2 semula kat bank tu. adakah pihak digi akan memberi surat hitam putih yang menyatakan saya wajib bayar setiap bulan dengan amount sebanyak RM200 (contoh) atau  pihak bank akan tolak automatic duit kita bila kita dapat gaji je pihak bank akan potong semua hingga jumlah secukupnya. boleh beri penjelasan sikit ? saya takpernah apply credit  card. 

Re: Easy Payment Plan

Valued Contributor
Posts: 320
Registered: ‎01-02-2017

Hi MieSykes, apabila anda mendaftarkan pelan telefon dengan Easy Payment Plan (EPP), anda perlu bayar dengan kad kredit anda. Contohnya jika amaun pembayaran adalah RM 4000, kredit RM 4000 itu akan dipegang oleh pihak bank dan bayaran ansuran akan ditolak dari amaun tersebut dalam tempoh 24 bulan (RM 166.67 x 24 bulan). TQ.

Re: Easy Payment Plan

Member
Posts: 3
Registered: ‎05-02-2018

Okay sekarang sye faham.  Adakan EPP masih available buat masa sekarang untuk pelbagai phone, atau  EPP valid hanya sebahagian phone sahaja ? Dan boleh share cara2 utk buat kradit kad just for phone only ( CIMB & MAYBANK)

Re: Easy Payment Plan

Member
Posts: 1
Registered: ‎25-03-2021
Macmna nk upgrade dari prepaid ke postpaid

Re: Easy Payment Plan

Support
Posts: 4,735
Registered: ‎01-05-2015

Asdi1976 boleh buat penukaran plan secara online di <sini>

Masukkan nombor telefon di bahagian "Digi Subscriber? Change your plan here". 
Sahkan kod OTP yang dihantar ke nombor anda dan pilih plan Digi Postpaid selepas itu. Satu SMS makluman akan dihantar sebaik penukaran plan sudah selesai.

Pastikan akaun Prepaid sudah aktif lebih dari 60 hari ya  😊

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!