|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

Re: Tukar Prepaid Celcom ke Prepaid Digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎13-11-2018
Hai. Saya nak bertanya, saya ada satu nombor celcom prepaid dan satu nombor digi postpaid. Utk nombor digi postpaid saya ada langganan infinite80. Jikalau saya hendak port in nombor celcom prepaid tu ke digi postpaid, adakah langganan sedia ada di nombor digi postpaid itu boleh dipindah ke nombor celcom prepaid tu? Dan untuk nombor digi postpaid yang lama saya tak nak guna dah. Boleh ke mcm tu? Agak leceh n pening jugak
Highlighted

Re: Tukar Prepaid Celcom ke Prepaid Digi

Support
Posts: 3,911
Registered: ‎01-05-2015

Plan yang sedang digunakan tidak dapat dipindah ke nombor lain, manbaik :-( Jika nak port-in nombor ke Digi, manbaik perlu pilih salah satu plan yang sedang ditawarkan sekarang sahaja ya.

 

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!
Highlighted

Re: Tukar Prepaid Celcom ke Prepaid Digi

Member
Posts: 2
Registered: ‎14-08-2019
Boleh kah saya tukar line celcom ke digi
Highlighted

Re: Tukar Prepaid Celcom ke Prepaid Digi

Support
Posts: 3,911
Registered: ‎01-05-2015

Boleh, Joke5189 :-) Sila semak PM anda ya. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!
Highlighted

Re: Tukar Prepaid Celcom ke Prepaid Digi

Member
Posts: 2
Registered: ‎14-08-2019
Boleh ke
Highlighted

Re: Tukar Prepaid Celcom ke Prepaid Digi

Support
Posts: 3,911
Registered: ‎01-05-2015

Boleh. Check PM anda ya. Kami dah terangkan caranya.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!
Highlighted

Re: Tukar Prepaid tune talk ke postpaid digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎03-10-2019
saya ada mendaftar postpaid plan jom start rm58 untuk isteri saya melalui website digi. semasa saya submit permohonan tersebut,saya memilih utk kekalkan no lama isteri saya(tunetalk),isteri saya juga telah menerima simkad dari digi dan mendapat mesej dari digi dan tunetalk utk proses port in/out tetapi malangnya permohonan isteri saya di tolak oleh tunetalk(current provider) dengan sebab no ic s tidak sama,saya baru sedar bahawa no isteri saya sekarang(tunetalk) didaftar atas nama saya dan plan postpaid digi didaftar menggunakan no ic isteri saya.oleh itu,apa yang saya perlu lakukan bg menyelesaikan masalah ini.sekiranya boleh untuk mendaftar semula dimana saya memilih untuk 'get new number' pada pilihan semasa proses permohonan plan postpaid tersebut dimana sebelum ini saya memilih switch to digi.

Adakah saya perlu membeli semula plan tersebut.?
Sekian....
Highlighted

Re: Tukar Prepaid tune talk ke postpaid digi

Support
Posts: 1,532
Registered: ‎18-07-2017

Hai soso12. Anda perlu hantarkan pemohonan sekali lagi dengan nama yang betul. Untuk permohonan yang ditolak itu, anda boleh isi borang ini: https://images.digi.com.my/drupal-s3-production/s3fs-public/inline-files/Refund_Policy_Form_Final_Pu... dan hantarkan ke dso-refund@digi.com.my untuk dapatkan semua bayaran. Bayaran tersebut akan dipulangkan semula dalam masa 4 hingga 6 minggu. Terima kasih.

Highlighted

Re: Tukar Prepaid Celcom ke Prepaid Digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎25-02-2020
Okay
Highlighted

Re: Tukar Prepaid Celcom ke Prepaid Digi

Member
Posts: 1
Registered: ‎09-04-2020
azhardbt235@gmail.com