|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Accepted Solution

TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Member
Posts: 1
Registered: ‎06-09-2016

Hai Digi

 

Saya ingin membuat aduan tentang kawasan di Felda Kota Gelanggi 1, Jerantut, Pahang (3.9200785, 102.5063377) tidak mempunyai liputan talian Digi.

Kawasan ini hanya mempunyai talian Celcom dan Maxis dan terbaharu talian Umobile. Hingga saat ini talian Digi masih tiada di sini.

Sebelum ini saya merupakan pengguna Digi. Disebabkan tempat saya tiada liputan Digi saya terpaksa menggunakan talian yg lain.

Diharapkan pihak Digi dapat SEGERA menyediakan liputan Digi. 

 

Terima kasih

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Support
Posts: 3,198
Registered: ‎10-04-2015

Kawasan tu berada dalam kawasan liputan kami yang lemah. Kalau ada signal, ia cuma untuk 2G saja. Buat masa ni, masih belum ada perancangan untuk menaik taraf liputan di sana dalam masa terdekat. Ia sebenarnya bergantung kepada pihak berkuasa tempatan, pemilik bangunan/tanah. Kalau ada kebenaran, kami boleh pertimbangkan untuk penaiktarafan di kawasan-kawasan yang terlibat. Mohon maaf dengan kesulitan yang dialami.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

[ Edited ]
Contributor
Posts: 65
Registered: ‎24-03-2016
Well done Digi... keep up the good work...feel sad u lost a customer in tat area... maybe many more to go from Digi if no action taken and other telcos can serve better coverage.. Feel shy tat Digi losing to Umobile which has coverage there..

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Member
Posts: 1
Registered: ‎21-02-2016
di daerah bera,pahang

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Community Manager
Posts: 8,715
Registered: ‎20-04-2015

Hi @afiq1994, kindly provide us with more details. Check your <inbox> for this matter. Smiley Happy


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements

Re: TALIAN DIGI LIPUTAN KURANG MEMUASKAN

Member
Posts: 1
Registered: ‎07-03-2017
Hi,saya nak buat aduan,liputan dikawasan perumahan TAMAN SIDAM KIRI, SUNGAI PETANI KEDAH KURANG MEMUASKAN,walaupun ada H+,tetapi tak stabil,kerap tersekat-sekat..nak tengok video online pun sangat lembap..harap pihak digi mengambil perhatian sewajarnya mengenai aduan saya ini..terima kasih..

Re: TALIAN DIGI LIPUTAN KURANG MEMUASKAN

Community Manager
Posts: 8,715
Registered: ‎20-04-2015

@Ween, sila semak inbox anda untuk memberikan maklumat lanjut untuk perkara ini. Terima kasih


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements

Re: TALIAN DIGI LIPUTAN KURANG MEMUASKAN

Member
Posts: 7
Registered: ‎13-12-2017
Hai saya juga ingin membuat aduan berkenaan talian digi kurang memuaskan di dalam rumah saya di jalan puchong kerana sebelum ini talian digi agak memuaskan..

Re: TALIAN DIGI LIPUTAN KURANG MEMUASKAN

[ Edited ]
Community Manager
Posts: 8,715
Registered: ‎20-04-2015

@Wawa77, sila gunakan app MyDigi untuk memaklumbalas mengenai isu rangkaian yang dihadapi. http://community.digi.com.my/t5/Apps-Services/Report-Digi-network-problems-via-the-MyDigi-app/ta-p/2...


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements

Re: TALIAN DIGI LIPUTAN KURANG MEMUASKAN

Member
Posts: 7
Registered: ‎13-12-2017
Ya saya telah menggunakan app tersebut tetapi sampai bilakah saya perlu menunggu tindakan selanjutnya daripada pihak digi?