|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: TALIAN DIGI LIPUTAN KURANG MEMUASKAN

Member
Posts: 1
Registered: ‎10-04-2018

Di kawasan saya pun sama..apartment ada 3 blok, tapi blok saya line digi memang eruk, kejap ada tpi mcm siput kejap xde langsung..menyusahkan urusan seharian yang melibatkan perhubungan melalui telefon.  Please help me..

Re: TALIAN DIGI LIPUTAN KURANG MEMUASKAN

Community Manager
Posts: 8,673
Registered: ‎20-04-2015
Chokie86, sila memaklum balas mengenai isu rangkaian anda menggunakan aplikasi MyDigi. http://community.digi.com.my/t5/Apps-Services/Report-Digi-network-problems-via-the-MyDigi-app/ta-p/2...
Sertakan lokasi dan butiran terperinci untuk semakan lanjut.

Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Having intermittent network issues? Read this Report Digi network problems via the MyDigi app to help us help you!

Getting SMS spams? "Third Party Charges for SMS from Content Providers " article can help.

TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN HANYA 3G SHJ

Member
Posts: 3
Registered: ‎12-04-2018
Kenapa Tiada liputan 4G,hanya 3G shj di sg.petani.

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN HANYA 3G SHJ

Support
Posts: 1,119
Registered: ‎14-04-2015

Pak-tabib, kami hargai maklum balas yang anda berikan kepada kami. Anda boleh muat turun aplikasi MyDigi dan buat aduan rasmi di bahagian ikon Menu sebelah atas kiri> Support> Email> Category untuk siasatan dan rekod rasmi ya. Maaf atas kesulitan yang dialami. Tq.

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-07-2018

Saya juga mengalami masalah sama apabila pulang ke kampung di Kelantan. Tiada liputan talian digi di kampung saya di Bendang Luas, Chabang Empat, Tumpat, Kelantan. Jika ada pun, hanya 1 bar, itu pun kadang2.

 

Masalah juga berlaku di kawasan yang saya tinggal di Bandar Saujana Putra, Jenjarom dimana liputan talian kurang memuaskan. Hanya dapat coverage 3G. 

 

Harap pihak DIGI dapat atasi masalah ini secepat mungkin. 




 

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Support
Posts: 1,119
Registered: ‎14-04-2015

Ceralf, kami hargai maklum balas yang anda berikan kepada kami. Untuk bantuan selanjutnya ke atas perkara ini, anda boleh muat turun aplikasi MyDigi dan buat aduan rasmi di bahagian ikon Menu sebelah atas kiri> Support> Email> Category untuk siasatan dan rekod rasmi ya. Maaf atas kesulitan yang dialami Smiley Sad

LIPUTAN 4G TALIAN DIGI KURANG MEMUASKAN

Member
Posts: 1
Registered: ‎04-11-2018
Hai Digi,

Saya mewakili Penduduk Apartment Asteria Bandar Parkland Klang Selangor yang kebanyakan mmya adalah pengguna talian Digi ingin membuat aduan berkenaan liputan 4G talian Digi yang kurang memuaskan di kawasan kami. Mohon pihak Digi mengambil tindakan segera bagi menaik taraf liputan 4G di kawasan Bandar Parkland secara amnya dan di kawasan Apartment Asteria khususnya. Pengabaian terhadap aduan kami tanpa tindakan pantas dan sewajarnya mungkin akan mengakibatkan Digi bakal kehilangan pelanggan setia Digi.

Terima kasih

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Member
Posts: 1
Registered: ‎29-09-2019
abang digi tolong check balik line digi area uluchoh, johor ni..2,3 hari okay lepastu tak okay balik line.. ni nk call adik nk wish goodluck pt3 pon tak lepas, apatah lagi nk bkak data internet.. penat lah bang asyik jd lguni, smua org ada sabaq dia

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Support
Posts: 1,119
Registered: ‎14-04-2015

akmal449, jika isu masih lagi berlaku dan berlarutan, anda boleh melakukan aduan rasmi melalui applikasi MyDigi (Log in Mydigi > klik ikon Menu sebelah atas kiri> Support> Email> Category dan hantarkan laporan masalah rangkaian yang anda hadapi. Jika anda dah upgrade ke MyDigi versi terkini, anda Cuma perlu klik Menu > Support > Network Coverage. Hasil siasatan kes tersebut akan dikemaskinikan di bawah Status Kes / My Reports di MyDigi ya. Maaf atas kesulitan yang dialami.

Highlighted

Re: TALIAN DIGI TIADA LIPUTAN

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-10-2019
Halo digi...kat kawasan sy di alamat sungai panjang merbau berdarah 45300 selangor dari petang tadi tak ada liputan langsung..lama sgt dah sy tunggu..call nak bercakap dgn operator bukan main susah...bila nak baik pulih..stress dah ni..tukar jgk line ni nnti..makin lama makin menjadi line nya kt sini