|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Liputan Digi kerap hilang....

Member
Posts: 2
Registered: ‎02-09-2017

Litupan Digiyang kerap hilang...... Saya salah seorang pengguna Digi di kawasan (Kuala Tatau, Bintulu, SARAWAK)

Liputan DIGI H+ atau 4G di kawasang ini sering tergendala.. Saya membelanjakan hampir RM200 untuk postpaid dan prepaid Digi saya setiap bulan.

Dengan masalah kehilangan liputan ini bukan sahaja menganggu keperluan talian malah membuat ketidakpuasan hati dengan perkhidmatan dari syarikat Digi berbanding dengan pembayaran yang dibuat untuk mendapat perkhidmatan yang terbaik.

Diharap pihak tuan dapat mengatasi masalah ini dengan kadar segera.

Re: Liputan Digi kerap hilang....

Community Manager
Posts: 8,754
Registered: ‎20-04-2015

@great2803, harap anda boleh merepotkan kesulitan rangakaian anda melalui applikasi MyDigi. Lokasi GPS  dan beberapa lagi maklumat terperinci akan membantu pihak Digi untuk meningkatkan mutu perkhidmatan di kawasan anda http://community.digi.com.my/t5/Apps-Services/Report-Digi-network-problems-via-the-MyDigi-app/ta-p/2...


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements

Re: Liputan Digi kerap hilang....

Member
Posts: 1
Registered: ‎23-02-2018
Hello digi..im Abdillah..i stay at kampung merbau sempak sungai buloh selangor..line 4g at this place very badly..i only got 4g coverage arround 5-10minute only..and then no coverage for internet..i must to wait around 20-30minute to get 4g coverage again..and last one 4g coverage is too slow..please help us..digi have many costumer at this place..please solve this problem digi..

Re: Liputan Digi kerap hilang....

Contributor
Posts: 98
Registered: ‎03-08-2016

Hi, Abdillah1 . Would appreciate if you could submit your observation and provide feedback for your affected location through MyDigi app. Your feedback will be reviewed for improvements:

http://community.digi.com.my/t5/Apps-Services/Report-Digi-network-problems-via-the-MyDigi-app/ta-p/2...

Kekuatan signal agak lemah di Bintulu terutama di Kawasan Sg Plan !! Tolong baiki kekuatan signal

Member
Posts: 5
Registered: ‎13-04-2018
tolong baiki signal 4g lte di BINTULU

Re: Kekuatan signal agak lemah di Bintulu terutama di Kawasan Sg Plan !! Tolong baiki kekuatan signa

Community Manager
Posts: 8,754
Registered: ‎20-04-2015
Tolong memaklum balas isu rangkaian melalui aplikasi MyDigi supaya pihak teknikal kami boleh mengimbas isu tersebut. https://community.digi.com.my/t5/Apps-Services/Report-Digi-network-problems-via-the-MyDigi-app/ta-p/...

Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Avoid getting scammed with bogus Digi promotionsFake Facebook Scam Announcements

Re: Liputan Digi kerap hilang....

Member
Posts: 1
Registered: ‎31-07-2020
Apa line digi kat kampung saya ni.dari dulu bermasalah.saya bayar tiap bulan tapi line tak jugak di naik taraf.jangan sampai kami bertukar ke nombor lain.marah betul la macam ni.harap pihak digi memperbetulkan masalah di kampung gedong simunjan sarawak ni.saya dah bagi lokasi dah ni.

Re: Liputan Digi kerap hilang....

Support
Posts: 2,543
Registered: ‎01-12-2016

Kami amat menghargai maklum balas anda, Saiful88. Jika anda masih mengalami masalah yang sama sehingga kini, sila PM (https://goo.gl/SxGJMl) kami nombor telefon anda dan alamat lengkap lokasi untuk semakan lanjut. Terima kasih.