|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

INFINITE :Terrible network for gaming

Member
Posts: 2
Registered: ‎21-09-2018

first week i got ping below 20ms.... after a week.... thatt the ping spike 40-50ms...  i have been disconnected while ingame most of the time!  Check your tower at Taman Gombak Permai, Batu Caves!! Ridiculous! 

Re: INFINITE :Terrible network for gaming

Community Manager
Posts: 8,627
Registered: ‎20-04-2015
While we cannot guarantee latency for every destination servers due to external factors, if your location suffers from bad latency to most servers, write us your observation and send in your location using MyDigi app: https://community.digi.com.my/t5/Apps-Services/Report-Digi-network-problems-via-the-MyDigi-app/ta-p/...
Our technical team will need those information for investigation. Thanks!

Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Having intermittent network issues? Read this Report Digi network problems via the MyDigi app to help us help you!

Getting SMS spams? "Third Party Charges for SMS from Content Providers " article can help.

Re: INFINITE :Terrible network for gaming

Member
Posts: 3
Registered: ‎15-12-2017
If u guys really notice those line will drop to H+ from 4G when u start playing games. Some kind of trick Digi is doing back there

Re: INFINITE :Terrible network for gaming

Member
Posts: 2
Registered: ‎21-09-2018

im confuse, are u telling or asking? Man Very Happy


@Chrisdeelf wrote:
If u guys really notice those line will drop to H+ from 4G when u start playing games. Some kind of trick Digi is doing back there

 

Re: INFINITE :Terrible network for gaming

Member
Posts: 8
Registered: ‎30-05-2016

haah. sama lah dgn kes aku. bila phone idle, signal 4g. bila aku guna nak streaming ke apa, mula lah btukar rupa ke 3g/E. pastu bila komplen kat sini, dia suh aku komplen kat apps. bila aku dh buat, sepatah apa pun xde respon. pnambahbaikkan pun aku rasa mcm xde. line lately ni asyik hilang ntah kemana. ingat repair ke apa, tp xda notis bagi kat pengguna. pengguna pon yeye je nunggu line mcm tggu bulan jatuh ke riba. pastu bila da ada, kualiti sma ja. stream kejap, dh hilg signal. xstream pndai pulak dtg balik signal tu. xke mngundang amukan mcm tu? nak cakap guna internet masa peak hour, xjugak aku rasa sbb tgh pkol 2-3 pagi pon still slow. nak main game, mmg mngundang makian lah. tgh in game boleh pulak line E memanjang. aku xkomplen la kalau sblum ni xjadi mcm ni. aku xtau apa dorg buat. nk kata user makin ramai, yelah ramai sbb sblom ni service digi ni bagus kat sini. bila dh tau ramai kau increased la bandwith bagi improve signal. bagi line makin kuat ke apa ke. bagi tambah lagi bnyak kuota availability pengguna yg boleh aktif dlm satu2 masa ke. aku naik pelik la xkan btahun2 provide internet service kat customer xckup modal nak improve ur service, digi? aku makin lama makin fed up la asyik nk kena tukar telco hanya dsbbkn internet quality je. telco yg lain pon 2x5. ckup2 la maxis dgn celcom buat hal kat kawasan ni xkan kau digi pon nk join skaki? internet aku langgan bulan2 xpuas pakai  pon. mana line kejap2 hilang, no service la, searching la apa la. haprak btol. aku harap lpasni kalau nk buat maintenance bagi la notis dlu kat pengguna. xrugi apa pon, even mcm tu, at least pengguna nmpk la sikit usaha korg nk mmperbetulkan service kat kawasan yg terjejas. ni, siap2 mintak lokasi la apa la. pastu xnmpk pon ksudahannya. ntah da settle repair ke apa ke. senyap mcm tu je. 

Re: INFINITE :Terrible network for gaming

Support
Posts: 1,055
Registered: ‎14-04-2015

irulsan, boleh PM kami nombor anda agar kami boleh melakukan semakan ke atas aduan yang telah dilakukan sebelum ini? Tq.