|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Re: pengaktifan semula kad sim

Member
Posts: 1
Registered: ‎20-02-2018

saya baru saja masukkan sim card yang baru dibeli dalam fon tp masih lagi belum aktif.sila bantu saya utk aktifkan nombor fon saya 011333872279

Re: pengaktifan semula kad sim

SuperUser
Posts: 1,711
Registered: ‎18-07-2017

Hi neohafizul. Maaf, nombor yang anda berikan tidak sah. Sila semak semula. Terima kasih.

Re: pengaktifan semula kad sim

Member
Posts: 1
Registered: ‎07-03-2018
Helo. Please aktifkan semule sim saye yang baru kena block semalam sebab lama tak tpup :'(

Re: pengaktifan semula kad sim

Support
Posts: 4,344
Registered: ‎14-04-2015

Meahh, jika sesuatu nombor itu telah ditamatkan, memang tiada pilihan lain lagi untuk mengaktifkannya semula Smiley Sad

Re: pengaktifan semula kad sim

Member
Posts: 1
Registered: ‎07-03-2018
Open new digi on myself

Re: pengaktifan semula kad sim

Community Manager
Posts: 8,791
Registered: ‎20-04-2015

@OraphimHlayhaen wrote:
Open new digi on myself

If you want to purchase a new prepaid plan, you can order online through Digi website: http://new.digi.com.my/prepaid-plans

You can also order a new postpaid plan online, or even port in from other telco: http://new.digi.com.my/postpaid


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: pengaktifan semula kad sim

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-03-2018
I want to active back kad sim adik yang expired ni no die

Re: pengaktifan semula kad sim

Support
Posts: 5,078
Registered: ‎01-05-2015

Expired sebab validity reload dah habis atau tempoh sah akaun dah tamat sebab takde aktiviti reload dilakukan, Ramlahisa? Kalau cuma validity, reload dan akaun akan diaktifkan semula ya. Tetapi kalau akaun sudah ditamatkan perkhidmatan, kami tak dapat nak aktifkan balik :-(

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: pengaktifan semula kad sim

Member
Posts: 1
Registered: ‎29-03-2018
Saya nak aktifkan semula no sim mcm mana nye ?no hilang

Re: pengaktifan semula kad sim

Support
Posts: 4,344
Registered: ‎14-04-2015

Effaina, mohon inbox kami nombor terlibat serta maklumat lengkap di atas untuk semakan dan bantuan selanjutnya ke atas perkara ini. Tq.