|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Q; Cara perbaharui simkad digi yang lama pakai.

Member
Posts: 2
Registered: ‎29-05-2021
Saya nak bertanya, macam mana nak perbaharui simkad digi yang sudah lama diguna. Maksud saya, sqya dah guna simkad tu lama jadi internet pun tak dapat 4G cuma H+ sahaja. Boleh tak saya perbaharui simkad tu tapi tetap guna nombor yang sama?

Re: Perbaharui simkad lama

Member
Posts: 2
Registered: ‎29-05-2021
Saya nak bertanya, macam mana nak perbaharui simkad digi yang sudah lama diguna. Maksud saya, sqya dah guna simkad tu lama jadi internet pun tak dapat 4G cuma H+ sahaja. Boleh tak saya perbaharui simkad tu tapi tetap guna nombor yang sama?

Re: Perbaharui simkad lama

Anonymous
Posts: 0

Hai. Untuk penggantian sim kad lama kepada sim kad yang baru anda boleh walk-in di mana-mana Digi Store berdekatan. Pastikan anda pemilik yang berdaftar untuk nombor tersebut dan bawa bersama IC. RM10 akan dicajkan untuk proses penukaran sim kad ya. Smiley Happy 

Re: Mendapatkan semula nombor yang lama

Member
Posts: 1
Registered: ‎11-06-2021
Hi Saya inginkan nombor lama saya kembali banyak urusan saya tergendala kerana tiada nombor tersebut 016 403 9946

Re: Mendapatkan semula nombor yang lama

Support
Posts: 4,356
Registered: ‎14-04-2015

MuhammadAshraf1, nombor ini telah didaftarkan di bawah nama pengguna yang lain Smiley Sad Perlu dapatkan nombor/sim pack yang lain ya

Re: Mendapatkan semula nombor yang lama

Member
Posts: 1
Registered: ‎17-06-2021
No lama

Re: Mendapatkan semula nombor yang lama

Support
Posts: 4,356
Registered: ‎14-04-2015

Afikliza98, jika anda perlukan bantuan lanjut untuk isu di atas, mohon PM kami info selengkapnya ya

Highlighted

Re: Mendapatkan semula nombor yang lama

Member
Posts: 2
Registered: ‎24-06-2021
tolong saya dapat kan no saya balik😭😭😭haritu sim saya bermasalah tak boleh guna sebab dah lama rasanya dan saya tukar sim baru so saya nak no lama saya balik sebab kalau nak bukak Instagram dia hantar code guna sms dekat nombor lama saya tak dapat😭lepastu pasal KWSP saya lagi tolong saya 😭😭😭😭

Re: Mendapatkan semula nombor yang lama

Member
Posts: 2
Registered: ‎30-06-2021
01136337423

Re: Mendapatkan semula nombor yang lama

Member
Posts: 2
Registered: ‎30-06-2021
SAya mahu aktifkan nmbr lama Saya kerana hari tu Saya dah lama tak ini terus tiba² dah tak aktif..Nombor telefon saya 01136337423