|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

internet rm38 (8gb+free social)

Member
Posts: 1
Registered: ‎05-12-2017
kenapa bila sy buka fb gb tolak dekat 8 gb..sedangkan free....bhgian kuota free social jdi 0 mb. Baru langgan Dalam beberapa hari. sebelum ni tk pnh jdi mcm ni....😧 sbb tiap2 bln sy langgan

Re: internet rm38 (8gb+free social)

Community Manager
Posts: 8,673
Registered: ‎20-04-2015

Kuota free social boleh digunakan oleh app Facebook, Twitter atau Instagram. Kuota free social dibahagikan kepada 500MB setiap hari. Jika kuota free social telah habis hari ini, anda akan mendapat 500MB lagi hari kemudian.


Hope my answer has helped! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up. If this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Having intermittent network issues? Read this Report Digi network problems via the MyDigi app to help us help you!

Getting SMS spams? "Third Party Charges for SMS from Content Providers " article can help.

free sosial internet tidak boleh guna

Member
Posts: 3
Registered: ‎02-07-2019
saya nak tnye, baru ini free sosial internet tibe2 msalah. sy ad topup sebulan. tp internet sebulan da habis, so st harapkan free sosial utk whatsapp sahaja. boleh bgth knp ye?? please please apa sy harus buad? sy hmpir nak beli nombor n line lain klau sekiranye tidak selesai. free sosial sy amat penting bg whatsapp y penting
Highlighted

Re: free sosial internet tidak boleh guna

Member
Posts: 3
Registered: ‎02-07-2019
tolong selesaikan masalh sy ni. kuota bru diisi setiap awl bulan, tp ini da msuk bln bru tp still ta boleh connetion.

Re: free sosial internet tidak boleh guna

Support
Posts: 1,617
Registered: ‎10-04-2015

Hi norani. WhatsApp tidak termasuk dalam pakej social. Cuma FB, IG dan Twitter saja yang tersenarai. WhatsApp akan menggunakan kuota internet utama yang anda langgan. Kalau kuota sudah habis, anda boleh membeli kuota tambahan melalui menu *200# atau melalui aplikasi MyDigi. Terima kasih.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: free sosial internet tidak boleh guna

Member
Posts: 3
Registered: ‎02-07-2019
ta mungkin. sblum ni ok je whtspp guna free sosial. mustahil facebook, instagram n twitter boleh guna free sosial 500mb tu. sbb sy pnh bukak bkn hnye lmbt, tp langsung tak ad kuar gmbr. haiyo sblm ni boleh je guna tak ad mslah.

Re: free sosial internet tidak boleh guna

Member
Posts: 1
Registered: ‎07-07-2019

Saya bukan jurutera IT Digi.

 

Setelah baca kompelin cik adik Norani — sistem data internet Digi ada masalah lintang-pukang.

 

Nak tahu macam mana maksud lintang-pukang ini?

 

Dalam satu dulang ada 100,000 kuih tat — daripada 100,000 kuih tat — ada 10,000 kuih tat tidak ditepek inti nenas.

 

Kenapa 10,000 kuih tat tidak ditepek inti nenas?

 

Kerana staf percaya robot revolusi industri 4.0 tidak buat kesilapan menepekkan inti nenas di atas kuih tat.

 

Inilah kesilapan jurutera IT Digi — mereka gila babi percaya sistem data internet Digi tak buat sebarang kesilapan kepada pengguna.

 

Woi! Sistem data internet dlm syarikat Digi hanyalah pemudah cara — bukan menyelesaikan kesilapan setelah sistem kantoi tidak menepekkan inti nenas di atas kuih tat.

 

Jurutera IT Digi wajib selesaikan sendiri — bukan mengharapkan kecanggihan sistem menyelesaikan masalah pengguan.

 

Wajib difahami — manusia lebih cerdik berbanding sistem/program kerana, manusialah yang mewujudkan sistem/program — sistem/program tidak wujud seperti menyebut kalimah: "Kun fayakun."