|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Tukar ke telco maxis

Member
Posts: 1
Registered: ‎23-11-2020
Saya dah tukar telco maxis tetapi direject setelah 7 kali permohonan. Apakah puncanya? Setiap kali nak tukar diberi alasan2 yang entah apa2.saya sblm ni family plan. Ini alasan setiap kali direject

1) line saya dan wife tak separate
2) maxis connection under construction smpai 25hb padahal tkda pun
3) saya tak reply Y padahal saya n wife reply secepat mungkin
4) wife saya punya ic tak tally dgn digi
5) no tepon bukan hak milik pengguna
6) tak tukar ke prepaid
7) bila dah tukar prepaid tanya knapa tak topup

Apakah kebodohan digi masih berulang?
Apakah tujuan nak hold kami?

Anda telah violate pengguna..
Daripda saya niat nak pakai smula ke digi akn dtg.. Terus saya buang niat ni.

Sekiranya masih berulang.. Saya akan laor kpd mcmc..

Please hentikan pembodohan ini.

Re: Tukar ke telco maxis

Member
Posts: 2
Registered: ‎21-12-2020
Minta maaf, saya memang nk tukar plan atas alasan sendiri, tapi ni dah 2 kali permohonan saya direject , smalam pagi saya pergi telco maxis tuk daftar, and then dpt mesej yang kena balas “Y” atau “N”, tapi lepas saya tekan “Y” , dibalasnya unsuccesful, takpela saya pergi balik kedai digi, dah call centre , alasannya sbb system digi ni sensitif, kalau tutup off screen nnti system akan buat benda send “N” , katanya suruh call maxis tuk submit balik permohonan malam nnti, tapi malam tadi tetiba keluar pemohonan saya di reject , saya call balik digi.. katanya saya tak balas.. tapi apa kejadahnya mesej nak tukar pun saya tak dpt, padahal mesej tu last petang saya dpt, abng kakak yg baca komen saya ni, plis lah digi, saya dah bayar kut plan maxis ni, saya student urgent sangat nk guna data tuk kuliah ni.. jangan bagi alasan mcm mcm laa.. tak boleh ke setelkan permohonan ni secara on talian? Saya betul2 urgent ni, jangan sampai saya suruh parent saya masuk campur, malas nk besarkan perkara simple mcm ni..

Re: Tukar ke telco maxis

Support
Posts: 5,056
Registered: ‎01-05-2015

Kamilhamzah, sila PM kami nombor telefon anda di <sini> untuk semakan status permohonan ya. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Tukar ke telco maxis

Member
Posts: 1
Registered: ‎22-12-2020
Hi.. I nak port out digi but unsuccessful.Please check my number 0183868786

Re: Tukar ke telco maxis

Support
Posts: 5,756
Registered: ‎10-04-2015

Hi FarahDee. Please resubmit your application and if it is rejected again, DM us again for further checking and assistance. Thank you.

Hope it helps. Please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR click on "Accept as Solution" from Options menu above to help others find their answers faster! Have a nice day!

Re: Tukar ke telco maxis

Member
Posts: 4
Registered: ‎24-09-2017
Saya apply tukar rangkaian dari digi ke maxis tidak berjaya... Mohon pihak digi ambil tindakan... No.0172173305

Re: Tukar ke telco maxis

Support
Posts: 4,123
Registered: ‎14-04-2015

Matzairil, mohon PM kami nama penuh, dan nombor IC anda untuk pengesahan dan semakan lanjut ke atas perkara ini. Tq.