|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Accepted Solution

Tak bayar bil

Member
Posts: 7
Registered: ‎13-11-2017
Saya nak tanya , kalau saya dah kena barred sebab tak bayar bill selama 4 bulan , lepas buat payment tu no saya akan aktif secara automatik ke tak ? Sebab bila orang call saya sekarang ni , mereka tak dapat connect call ke no saya .

Re: Tak bayar bil

Support
Posts: 3,292
Registered: ‎01-05-2015

Kalau panggilan masuk tidak dapat diterima, ini bermakna akaun Mira98 dah digantung perkhidmatan ya. Perlu jelaskan jumlah tunggakan penuh dan akaun akan dibuka semula sebaik bayaran dikemaskini ke akaun. Boleh PM kami di <sini> kalau perlukan penjelasan lanjut ya. TQ.

 

Saya nak tanya , kalau saya dah kena barred sebab tak bayar bill selama 4 bulan , lepas buat payment tu no saya akan aktif secara automatik ke tak ? Sebab bila orang call saya sekarang ni , mereka tak dapat connect call ke no saya .
Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re:tungakkan bill

Member
Posts: 1
Registered: ‎25-04-2019
apakah ada cara untu k menyelesaikan bill dg melalui pembayaran bulanan... tungakkan 2017.
Highlighted

Re: Re:tungakkan bill

Support
Posts: 486
Registered: ‎21-12-2017

Hi Roy83, anda boleh membuat pembayaran melalui perkhidmatan JomPAY. Hanya log masuk ke mana-mana perbankan dalam talian, dan pilih JomPAY di bawah tab Pembayaran Bil. Masukkan kod 1016 untuk kod pengebil, dan masukkan kod akaun anda untuk Rujukan 1. Tq

Re: Tukar Prepaid Semula

Member
Posts: 2
Registered: ‎02-10-2018
Kenapa tidak semua tempat boleh settlekan postpaid ke prepaid semula? Dan saya terpaksa mengambil keputusan untuk terminate Digi saya sebab plan Postpaid x memuaskan dan rugi bagi yg kaki sosial. Tiada cara lain ka untuk tukar postpaid ke prepaid ? Selain pergi ke Digi Store ? Kerana kawasan saya tiada Digi Store yg boleh settle kan problem ini. Tq

Re: Tukar Prepaid Semula

Support
Posts: 624
Registered: ‎18-01-2019

Hi Jaafar29, Penukaran pelan Postpaid ke Prepaid hanya boleh dilakukan di Digi Store (store utama sahaja). Ini kerana sistem yang digunakan di Digi Store Express adalah tidak sama dan terhad, tidak seperti Digi Store. Mohon maaf atas kesulitan yang dialami. Terima kasih.