|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

Hiasi rumah anda sendiri!

[ Edited ]
Moderator
Posts: 15
Registered: ‎02-08-2016

Okay, ini bukan pasal rumah yang kita tinggal tapi pasal “Homescapes”. Game ni akan buat kita gian lagi lagi bila tengah syok nak ubah suai rumah, “nyawa” dah tak ada. Masa tu la rasa nak labur duit beli “nyawa” tu. Nak tunggu lama woi!

 HomeScape ni berkonsepkan ubah suai rumah dengan mencapai teka teki permainan. So, kalau dapat lengkapkan peringkat, boleh dapat “star” untuk ke peringkat seterusnya. Masa ni la boleh ubah suai ikut citarasa sendiri.

So, ada beberapa cara untuk dapat “kuasa” lebih:

 

rocket.jpg

  1. Rocket

Dapatkan 4 bentuk yang sama warna, so rocket ni akan remove segala bentuk yang ada dekat lajur tu sama ada secara melintang atau menegak

 

bomb.jpg

  1. Bomb

Sepadankan 5 bentuk yang sama warna dalam bentuk L untuk dapatkan bomb. Bomb akan letupkan apa apa yang ada disekeliling nanti.

 

paper plan.jpg

  1. Paper plane

Dapatkan 4 bentuk yang sama warna dalam bentuk empat persegi, ia akan terbang ke satu bentuk yang lain untuk “remove”kan nya.

 

rainbow ball.jpg

  1. Rainbow Ball

Sepadankan 5 bentuk yang sama warna dan ia akan “remove”kan  semua warna yang ditukarkan kepadanya.

 

Ayuh la ubah suai rumah sama-sama.

 

Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playrix.homescapes&hl=en

Apple Store: https://itunes.apple.com/us/app/homescapes/id1195621598?mt=8