|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Accepted Solution

Asia Live

Member
Posts: 2
Registered: ‎23-02-2016
Nak tanya.... Pada mula saya gunakan Digi dan subscribe Asia Live, tiada sebarang masalah. Tapi sekarang, nak tanya kenapa apabila nak pilih country, bendera MALAYSIA x ada??? Tiap kali call bertny pada cs, bermacam alasan saya terima... Antara nya, sebab terlalu ramai yg gunakan app tu ( x bole terima pakai lansung alasan tu sbb dah kasi 10gb free kot, indon bangla banyak kot kat sini napa lak x hilang bendera dorang). Selain tu ada cs yg minta agar sy uninstall app berkenaan, kemudian esok nya install balik katanya maybe system app ada masalah or upgrade (agaknya cetek akal ke apa? Asia Live dpt dari app store bkn dr black market app dan if ada upgrade system kompom akan ada notify untuk update app). Last alasan lg, menyatakan yang ASIA LIVE ni bukan official app dr DIGI dan hanya subcont dgn Dg. Harap dapat respon dan penjelasan yang bole diterima logik akal, kenapa bole x ada country MALAYSIA dlm Asia LIVE, Digi x ada respon untuk settlekan masalah berkenaan segera ke? Atau jawapan sama akan diterima tiap kali call DG helpline??? Walaupun 10gb percuma tp terasa rugi lah subscribe kalau x dpt tengok siaran dari NEGARAsendiri.

Re: Asia Live

Support
Posts: 3,308
Registered: ‎01-05-2015

Hi, ShahSrwk.

 

Asia Live masih lagi dalam tempoh percubaan, jadi baik-pulih dan penambahbaikan akan sentiasa dilakukan. Buat masa ini, memang ada siaran TV dan radio yang tidak dapat dibuka/ditonton. Anda boleh buka aplikasi Asia Live dari masa ke semasa untuk semakan rangkaian terkini dan check juga di Play Store untuk sebarang update ya.

 

Terima kasih di atas sokongan anda untuk Asia Live :-)

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Asia Live

Member
Posts: 2
Registered: ‎24-07-2016
Asialaive
Highlighted

Re: Asia Live

Support
Posts: 1,164
Registered: ‎14-04-2015

Mdjunike, we will stop offering the Free Internet promo for Asia Live App effective 26th August 2016. You can still enjoy the app but the streaming quota will be deducted from your internet plan. Thank you.