|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted

Minta pihak teknikal digi call saya semula ASAP

Member
Posts: 9
Registered: ‎03-07-2015
Saya minta pihak teknikal digi untuk hubungi saya semula ASAP di 0164110484 berkenaan masalah no broadband 01596084068 saya yang sangat perlahan. Pegawai perhubungan digi di 0162211800 x nak transfer call saya ke pihak teknikal digi. Saya sudah antar mesej saya banyak kali di facebook, twitter, email, dan sini. Saya xtau cara macam mana lagi nak menghubungi pihak teknikal team.
Highlighted

Re: Minta pihak teknikal digi call saya semula ASAP

Member
Posts: 8
Registered: ‎28-11-2016

Amzar,

Broadband ni hg guna BB100 pakej ka? Lepas hg beli RM5 VoIP addon tu internet hg jadi slow terus ya?

 

AKu bukan orang DIgi tapi ada masalah yg sama mcm hg; internet jadi slow gila babeng lepas beli VoIP tu.

Highlighted

Re: Minta pihak teknikal digi call saya semula ASAP

Member
Posts: 10
Registered: ‎28-11-2015

Zaryl,

Aku guna digi braodand 100. aku perasan sejak beli add on VOIP minggu lepas. internet slow giler bawah 0.38mbps. Aku g digi centre sampai tuka sim card tetap slow gak. Call byk kali digi 0162211800 suh tunggu pihak teknikal digi call balik. bila pihak teknikal digi call balik pn x selesai masalah. da nak masuk seminggu da nie. langsung xda feedback. masalah x setel gak. call balik digi helpline. xle nak transfer ke digi teknikal team. kene tunggu pulak 24-48 jam. dala tunggu turn drg pick up call aku nak dekat 10 minit. last jawapan hampa. fad up aku.

Highlighted

Re: Minta pihak teknikal digi call saya semula ASAP

Support
Posts: 755
Registered: ‎18-11-2016

Hi Amzar84,

 

Setelah disemak, kami dapati pihak teknikal telah menghubungi anda dan kes sedang disiasat.

Anda akan dihubungi semula pada bila-bila masa saja untuk update yang terkini. Selalunya dalam masa 3-5 hari. 

 

Terima kasih,

Ann