|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Cara mengaktif VoLTE di telefon anda.

by Community Manager on ‎23-01-2019 03:18 PM - edited on ‎03-12-2019 03:40 PM by Community Manager

Oh wait, looking for an english version of this article ? Click here!

 

 

Hey pelanggan Digi!

 

Tertanya-tanya bagaimana untuk mengaktifkan Digi VoLTE (Voice Over LTE) di telefon pintar anda?

VoLTE akan diaktifkan secara automatik jika model telefon anda menyokong perkhidmatan Digi VoLTE. Namun, anda juga boleh menyemak status VoLTE anda menggunakan aplikasi MyDigi. Ikuti langkah berikut:

 

 

 

post 3.PNG

 

Klik di sini untuk mengetahui sama ada telefon pintar anda menyokong Digi VoLTE. Sekiranya telefon anda tidak mengaktifkan VoLTE secara automatik, anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan kami untuk membantu anda mengaktifkannya.

 

 

Jom muat turun aplikasi MyDigi sekarang untuk menguruskan akaun dan menikmati ganjaran hebat!

Comments
by Member
on ‎25-03-2019 05:46 AM

@EzieSneezy wrote:

Oh wait, looking for an english version of this article ? Click here!

 

 

Hey pelanggan Digi!

 

Tertanya-tanya bagaimana untuk mengaktifkan Digi VoLTE (Voice Over LTE) di telefon pintar anda?

VoLTE akan diaktifkan secara automatik jika model telefon anda menyokong perkhidmatan Digi VoLTE. Namun, anda juga boleh menyemak status VoLTE anda menggunakan aplikasi MyDigi. Ikuti langkah berikut:

 

 

 

VOLTE.png

 

Klik di sini untuk mengetahui sama ada telefon pintar anda menyokong Digi VoLTE. Sekiranya telefon anda tidak mengaktifkan VoLTE secara automatik, anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan kami untuk membantu anda mengaktifkannya.

 

 

Jom muat turun aplikasi MyDigi sekarang untuk menguruskan akaun dan menikmati ganjaran hebat!


 

by Member
on ‎23-04-2020 08:30 AM
Saya ter OFF VO-LTE boleh tolong activate balik tak.? No.0143882044
by Support
on ‎23-04-2020 09:06 AM

Servis Vo-LTE sudah diaktifkan semula untuk nombor  0143882044 ya, Satayeu :-)

by Member
on ‎13-05-2020 10:12 PM

Sya telah ter of volte sya. Tolong aktifkan kembali

by SuperUser
on ‎13-05-2020 10:20 PM

Hi Rasta855. Kami telah aktifkan servis VoLTE anda dan membalas pos anda yang lain.

by Member
on ‎29-05-2020 07:06 AM

Tolong aktif kan volte no saya. Telefon dah support

by Support
on ‎29-05-2020 07:41 AM

Samsulrajab9292, sila PM nombor dan model telefon anda di <sini> untuk bantuan lanjut. TQ.

 

Tolong aktif kan volte no saya. Telefon dah support

by Member
on ‎26-06-2020 08:29 AM

Tolong Aktifkan Volte saya...ni phone 0146757210 model phone OnePlus 7pro.terima kasih.

by Support
on ‎26-06-2020 08:57 AM

Buat masa ni, servis Vo-LTE Digi masih belum tersedia untuk model OnePlus 7pro, Are_mein1993. 

Boleh semak senarai telefon yang boleh menggunakan servis Vo-LTE Digi di sini ya https://www.digi.com.my/support/our-network/volte

 

Tolong Aktifkan Volte saya...ni phone 0146757210 model phone OnePlus 7pro.terima kasih.

by Member
on ‎01-07-2020 05:27 PM

Bleh tak aktifkan balik volte

01136516088

Vivo y93

by Support
on ‎01-07-2020 06:25 PM

Hi Qrtl, kami telah mengaktifkan servis VoLTE anda atas nombor 01131327682, mohon "restart" semula telefon anda setelah menerima pemberitahuan SMS kami. Terima Kasih.

by Member
on ‎12-07-2020 04:38 AM

Tolong aktifkan kembalik vo lte. Saya pakai iphone 7 plus. 01116935954

by Member
‎03-08-2020 02:20 AM - edited ‎03-08-2020 02:29 AM

  Screenshot_2020-08-03-02-32-03.pngANK TIDAK SENGAJA NYAHAKTIF  Vo - LTD DALAM  TATAPAN LANGGANAN SAYA...MOHON PIHAK DIGI MEMBANTU MENGAKTIFKAN SEMULA DI NUMBER 0167159715.TQ

by Support
on ‎03-08-2020 09:06 AM

Hi Hafiey,

 

Servis VoLTE sudah diaktifkan untuk 01167159715.

 

Terima kasih.

by Support
on ‎28-08-2020 04:05 PM

Hi @Domminic, mohon semak Inbox anda ya, TQ :-)

by Support
on ‎28-08-2020 04:30 PM

Untuk aktifkan Volte anda boleh hubungi kami dan kami akan aktifkan untuk anda. 

 

 

-Fasha-

by Member
‎04-09-2020 12:20 AM - edited ‎04-09-2020 07:46 PM

Hai Digi,tolong aktifkan volte ditelefon saya.. ini model teleon saya > vivo 1806

No.0168439015

by Support
on ‎04-09-2020 12:25 AM

Ariel97, mohon PM kami model telefon yang anda gunakan untuk bantuan selanjutnya ke atas perkara ini

by Member
on ‎03-10-2020 12:06 AM
  1. saya teroff volte dekat telephone no.0146757025
by Support
on ‎03-10-2020 09:16 AM

VoLTE servis dah diaktif untuk nombor telefon anda ya. Sila restart semula telefon selepas menerima SMS pengetahuan. Anda boleh semak pautan ini untuk senarai model telefon yang menyokong servis Vo-LTE ya https://www.digi.com.my/support/our-network/volte
 

by Member
on ‎08-10-2020 09:48 PM

Saya ter off volte tetapi nak onkan balik dah tak boleh... Boleh sesiapa  bantu?

 

0199405707..

 

Tq

by Support
on ‎08-10-2020 11:23 PM

Aki373 boleh mesej terus ke Inbox kami, sertakan model telefon sekali untuk semakan dan penjelasan lanjut ya, TQ :-)

by Member
on ‎19-10-2020 01:24 PM

 0199405707

 

My phone model pocophone f2pro

by Support
on ‎19-10-2020 02:52 PM

Servis Vo-LTE sudah pun diaktifkan untuk nombor 0199405707, Aki373. Secara rasminya, servis Vo-LTE Digi masih belum tersedia untuk model pocophone f2pro. Pengaktifan Vo-LTE  berkemungkinan ia akan mengganggu servis panggilan keluar/masuk nanti. Jika ini berlaku, sila batalkan servis Vo-LTE melalui aplikasi MyDigi > menu > Settings > My Subscription > Vo-LTE.

by Member
on ‎20-10-2020 10:59 AM

Hello admin...  Boleh tolong aktifkan VoLte... 01133774546... Phone model Samsung Galaxy M31

by Support
on ‎20-10-2020 01:17 PM

VoLTE servis dah diaktif untuk nombor telefon anda ya. Sila restart semula telefon selepas menerima SMS pengetahuan. Anda boleh semak pautan ini untuk senarai model telefon yang menyokong servis Vo-LTE ya https://www.digi.com.my/support/our-network/volte. TQ.
 

by Member
on ‎31-10-2020 07:39 AM
saya tidak sengaja menyahaktifkan volte tolong saya aktifkan balik digi +601136577581
by Support
on ‎31-10-2020 09:34 AM

Kami dah aktifkan untuk nombor anda ya, Sulaimi. 

by Member
on ‎31-10-2020 01:19 PM
haii admin boleh tak aktifkan volte no ni +601171181949
by Member
on ‎31-10-2020 01:20 PM
terima kasih digi ann
by Member
on ‎31-10-2020 06:17 PM

sy nak aktifkan semula vo LTE.. td terdelete. 

no 019 922 6081

 

huawei mate 10 pro

by Support
on ‎31-10-2020 10:20 PM

OK @hafizun28, kami dah aktifkan semula seperti yang anda minta ya :-)

by Member
on ‎31-10-2020 10:41 PM
saya nak aktifkan volte +601136577528
by Support
on ‎31-10-2020 11:05 PM

Hi Sulaimi, We have activated your  VoLTE service on 601136577528, you will receive a notification later, please restart your phone after receiving the notification. Sorry if your phone model is not listed on our Digi's VoLTE list. you may be facing a call problem, such as noisy sound during a call, automatically hang up, can't dial or can't receive the call, you can deactivate the service via the Mydigi app. For more information on VoLTE and phone models that support VoLTE, please visit: https://www.digi.com.my/support/our-network/volte, Thank You.

by Member
on ‎02-11-2020 08:30 PM

Hi Digi pls activate  VoLTE on my no : 0198050777. Thanks.


@EzieSneezy wrote:

Oh wait, looking for an english version of this article ? Click here!

 

 

Hey pelanggan Digi!

 

Tertanya-tanya bagaimana untuk mengaktifkan Digi VoLTE (Voice Over LTE) di telefon pintar anda?

VoLTE akan diaktifkan secara automatik jika model telefon anda menyokong perkhidmatan Digi VoLTE. Namun, anda juga boleh menyemak status VoLTE anda menggunakan aplikasi MyDigi. Ikuti langkah berikut:

 

 

 

post 3.PNG

 

Klik di sini untuk mengetahui sama ada telefon pintar anda menyokong Digi VoLTE. Sekiranya telefon anda tidak mengaktifkan VoLTE secara automatik, anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan kami untuk membantu anda mengaktifkannya.

 

 

Jom muat turun aplikasi MyDigi sekarang untuk menguruskan akaun dan menikmati ganjaran hebat!



@EzieSneezy wrote:

Oh wait, looking for an english version of this article ? Click here!

 

 

Hey pelanggan Digi!

 

Tertanya-tanya bagaimana untuk mengaktifkan Digi VoLTE (Voice Over LTE) di telefon pintar anda?

VoLTE akan diaktifkan secara automatik jika model telefon anda menyokong perkhidmatan Digi VoLTE. Namun, anda juga boleh menyemak status VoLTE anda menggunakan aplikasi MyDigi. Ikuti langkah berikut:

 

 

 

post 3.PNG

 

Klik di sini untuk mengetahui sama ada telefon pintar anda menyokong Digi VoLTE. Sekiranya telefon anda tidak mengaktifkan VoLTE secara automatik, anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan kami untuk membantu anda mengaktifkannya.

 

 

Jom muat turun aplikasi MyDigi sekarang untuk menguruskan akaun dan menikmati ganjaran hebat!


 

by Support
on ‎02-11-2020 08:37 PM

Hi. PM (Inbox) for further assistance. Thank you. 

by Member
on ‎03-11-2020 12:48 AM

Hello admin... Boleh aktifkan semula VoLTE  saya tak?. Saya Salah tekan unsubcribe... No handphone. 01133774546. Terima kasih.

by Support
on ‎03-11-2020 06:30 AM

Servis Digi Vo-LTE sudah diaktifkan semula untuk nombor 01133774546 ya, MAS_Zali :-)

by Member
‎05-11-2020 10:42 AM - edited ‎05-11-2020 10:45 AM

admin tolong aktifkan servis Vo-Lte untuk. no 0109074379  boleh plk terpadam servis yg lama.... terima kasih

by Support
on ‎05-11-2020 11:08 AM

Kami dapati servis Digi Vo-LTE sudah diaktifkan untuk nombor anda, zulpyqah90.

by Member
on ‎20-11-2020 01:44 AM

Mohon bantuan untk aktikan semula volte

No saya 0102840148

Model phone mi 9

Saya tersalah tekan and unsubscribe volte...

by Support
on ‎20-11-2020 01:51 AM

EjanDigi, mohon semak inbox anda. Tq.

by Member
on ‎02-12-2020 02:02 PM

please activate my volte back


@EzieSneezy wrote:

Oh wait, looking for an english version of this article ? Click here!

 

 

Hey pelanggan Digi!

 

Tertanya-tanya bagaimana untuk mengaktifkan Digi VoLTE (Voice Over LTE) di telefon pintar anda?

VoLTE akan diaktifkan secara automatik jika model telefon anda menyokong perkhidmatan Digi VoLTE. Namun, anda juga boleh menyemak status VoLTE anda menggunakan aplikasi MyDigi. Ikuti langkah berikut:

 

 

 

post 3.PNG

 

Klik di sini untuk mengetahui sama ada telefon pintar anda menyokong Digi VoLTE. Sekiranya telefon anda tidak mengaktifkan VoLTE secara automatik, anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan kami untuk membantu anda mengaktifkannya.

 

 

Jom muat turun aplikasi MyDigi sekarang untuk menguruskan akaun dan menikmati ganjaran hebat!


 

by Support
on ‎02-12-2020 02:04 PM

grapynwa, for Vo-LTE activation, please PM us your phone number and phone model over <here> ya. TQ.

by Member
on ‎10-12-2020 03:11 PM

Please active volte 01116968507

by Support
on ‎10-12-2020 03:16 PM

Zamir95, may we have ur phone model first, please? Tq.

by Member
on ‎10-12-2020 03:45 PM

Samsung s10

 

01116968507

by Support
on ‎10-12-2020 04:25 PM

We have activated the service for u. Please reboot ur device and recheck the connection ya Smiley Happy

by Member
on ‎10-12-2020 04:33 PM

Tq 😊

by Member
on ‎15-12-2020 09:53 AM

POCO X3 NFC 

 

volte activation please

 

01114793956