|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Cara mengaktif VoLTE di telefon anda.

by Community Manager on ‎23-01-2019 03:18 PM - edited on ‎03-12-2019 03:40 PM by Community Manager

Oh wait, looking for an english version of this article ? Click here!

 

 

Hey pelanggan Digi!

 

Tertanya-tanya bagaimana untuk mengaktifkan Digi VoLTE (Voice Over LTE) di telefon pintar anda?

VoLTE akan diaktifkan secara automatik jika model telefon anda menyokong perkhidmatan Digi VoLTE. Namun, anda juga boleh menyemak status VoLTE anda menggunakan aplikasi MyDigi. Ikuti langkah berikut:

 

 

 

post 3.PNG

 

Klik di sini untuk mengetahui sama ada telefon pintar anda menyokong Digi VoLTE. Sekiranya telefon anda tidak mengaktifkan VoLTE secara automatik, anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan kami untuk membantu anda mengaktifkannya.

 

 

Jom muat turun aplikasi MyDigi sekarang untuk menguruskan akaun dan menikmati ganjaran hebat!

Comments
by Support
on ‎24-05-2021 09:55 AM

We value your feedback and look forward to serving you better. We have successfully activated VoLTE for your mobile number. You may restart your device (LG LM-V409N) and start to use the service. Besides, we have highlighted your concern to the relevant department. Thanks.

by Support
on ‎24-05-2021 09:56 AM

However, if you experience an interruption in the call quality such as drop & no incoming call, please deactivate the Digi Vo-LTE service by log in to MyDigi app >> menu >> Settings >> Subscription >> Vo-LTE.  For the reactivation service, you may contact us for further assistance. TQ.

by Member
on ‎27-05-2021 11:44 PM

Tolong aktifkan semula volte 0169437633 vivo y91

by Support
on ‎27-05-2021 11:50 PM

kalc, kami dah aktifkan semula servis itu semula untuk anda Smiley Happy Mohon tutup dan buka phone anda seketika ya selepas ini

by Member
on ‎05-06-2021 03:37 PM

saya te off volte no sy 01136103103

by Support
on ‎05-06-2021 11:11 PM

Servis Vo-LTE sudah diaktifkan semula untuk 01136103103, izyanrzli. Sila restart telefon anda ya. TQ.

by Member
on ‎09-06-2021 03:02 AM

Mohon bantuan untk aktikan semula volte

No saya 0168864718

Model phone vivo s1

Saya tersalah tekan and unsubscribe volte...

by Support
on ‎09-06-2021 06:53 AM

Ekal1, kami dah aktifkan untuk anda Smiley Happy Mohon reboot device anda seketika dan semak conenction di phone anda semula ya

by Member
on ‎10-06-2021 07:11 AM

Tolong diaktifkan - Vo-LTE. 0169973752 tersilap padam ..

by Support
on ‎10-06-2021 07:17 AM

Naga!, kami dah aktifkan untuk anda Smiley Happy 

by Member
on ‎19-06-2021 12:44 PM

0138042507

Mohon aktifkan  VoLTE 

Vivo Y20

 

 

by Support
on ‎19-06-2021 12:52 PM

Hi Kuting2021. Model tu masih belum boleh menggunakan servis VoLTE kami secara rasminya. Jadi, pengaktifan tak daoat dilakukan untuk mengelakkan gangguan signal. Untuk senarai model telefon yang boleh menggunakannya : https://www.digi.com.my/support/our-network/volte

 

Terima kasih.

by Member
on ‎20-06-2021 10:04 AM
Tolong aktifkan kembali volte di nombor saya 0109382035.
by Member
on ‎21-06-2021 09:46 PM

tiba-tiba dah tak boleh volte..boleh aktifkan balik? 0139784536

by Support
on ‎21-06-2021 11:17 PM

Hi nikam, Kami telah mengaktifkan servis VoLTE anda atas nombor 0139784536, mohon "restart" semula telefon anda setelah menerima pemberitahuan SMS kami. Terima kasih.

by Member
on ‎22-06-2021 11:17 AM

Boleh tolong aktif kan VoLTE saya.....

0195765203

by Support
on ‎22-06-2021 12:44 PM

VoLTE servis dah diaktif untuk nombor telefon anda ya. Sila restart semula telefon selepas menerima SMS pengetahuan. Anda boleh semak pautan ini untuk senarai model telefon yang menyokong servis Vo-LTE ya https://www.digi.com.my/support/our-network/volte
 

by Member
on ‎22-06-2021 08:48 PM

Aktifkan volte no saya 01136404244

by Support
on ‎22-06-2021 09:52 PM

Sudah diaktifkan, Moksen. Rujuk komen dari Digi_MYCHEAH untuk senarai model telefon yang boleh menggunakannya ya.

by Member
on ‎29-06-2021 04:02 PM

Sila aktifkan Volte 01116105764

by Support
on ‎29-06-2021 05:15 PM

Hi khairulrizal032. Apa model telefon yang anda gunakan ya?

 

Terima kasih.

by Member
‎30-06-2021 06:24 AM - edited ‎30-06-2021 06:25 AM

 sim saya tiba tiba tiada subscribe volte😄 padahal sebelum ni dah subscribe 😄😄 

by Support
on ‎30-06-2021 06:27 AM

arzrul, boleh kami tahu ianya untuk nombor yang mana ya? 

by Member
on ‎30-06-2021 06:55 AM

0165854585 sebelum ni ok je tetiba xde dh

by Support
on ‎30-06-2021 06:58 AM

Kami dah aktifkan semula untuk anda Smiley Happy 

by Member
on ‎07-07-2021 10:24 AM

Hi, saya ter nyahaktif  digi volte di setting my digi saya 

Tolong aktifkan semula digi volte 

 

No.  0167867060

 

by Support
on ‎07-07-2021 10:39 AM

Reactivation done, frhwrdh_. Smiley Happy

by Member
on ‎08-07-2021 02:10 PM

Salam tolong aktifkan Vo-TLE saya.

 

No tell 01151180491

 

saya tertekan unsubscribe

by Support
on ‎08-07-2021 02:20 PM

Nad1, kami dah aktifkan semula servis tersebut untuk nombor anda. Tq.

by Member
on ‎09-07-2021 03:30 PM

Hi digi,,boleh  x aktif kan balik volte,,,sblum ni mmg dh aktif,sy tersilap off,,no  0149943894  samsung A71

by Support
on ‎09-07-2021 09:49 PM

Kami dah aktifkan untuk anda, Fatah1234 Smiley Happy Mohon reboot device dan semak connection di phone anda semula

by Member
on ‎10-07-2021 08:31 AM

salam dan hai.

 

tolong aktifkan semula VoLTE..

sy tertekan unsubscribe.

no 0108088786

huawei nova 5t

 

tqSmiley Happy

by Support
on ‎10-07-2021 11:43 PM

Kha_Fie, kami dah aktifkab semula untuk anda Smiley Happy Mohon reboot device dan semak connection di phine anda semula ya

by Member
on ‎16-07-2021 02:20 PM

Hai..blh aktifkan volte sy..sblm ni telah aktif, tetapi selepas sy tukar plan dr digi 28 ke digi next dlm apps digi telah diada toggle utl volte 0199033092,restart fon,update semua telah dibuat..ni adalah gambar sblmm sy menukar planIMG-20210715-WA0089.jpg

by Support
on ‎16-07-2021 03:15 PM

Sila restart telefon anda dan semak balik status Vo-LTE ya, Ownazrul. PM kami jika perlukan bantuan lanjut k. TQ.

by Member
on ‎16-07-2021 03:19 PM

Ok..tq dh ade blk..n already test..cun..mekasih kerana membantuIMG_20210716_151804.jpg

 

by Member
on ‎24-07-2021 02:18 PM

Admin tolong active kan volte01151649818

by Support
on ‎24-07-2021 04:35 PM

Sila tambah nilai dan PM (https://goo.gl/SxGJMl) kami nombor telefon untuk semakan lanjut. TQ.

by Member
on ‎24-07-2021 10:35 PM

Hi...i dont have option for VolTE in my apps...pls actiavte it... 016 2949005...tq

by Support
on ‎24-07-2021 11:02 PM

Hi cytosh, please settle your outstanding bill that we are unable to activate the VoLTE service if your account is not active. Thank You.