|
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Join the conversation
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Member
Posts: 1
Registered: ‎14-02-2020

Digi tipu.jpg

 

No Hp dah terminated, penalty fee dan bill semua dah clear. Bila call Digi punya customer services, ckp dah unlock siap menipu suruh contact samsung untuk unlock walhal samsung bgtau hanya Digi je yg boleh lock dan unlock hp ni. Call banyak kali, siap bg IMEI No pun tak kasi pin jgk. Call kedai digi tempat beli haritu, suruh bawak pulak ke servis center terdekat.  Rasa diperbodohkan walhal dan clear payment. Skg nak buat aduan ke KPDNKK je. 

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Member
Posts: 1
Registered: ‎26-02-2020
sama lah masalah dengan fon saya...dah clear payment dah..tp fon x leh pakai ...sekat telco...nak guna chaner...pening .

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Support
Posts: 4,856
Registered: ‎01-05-2015

boospurs86, sila PM kami nombor telefon yang mendaftar untuk kontrak telefon di <sini> untuk semakan lanjut ya. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Member
Posts: 3
Registered: ‎01-09-2020
Saya nk pin untuk unblock device

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Support
Posts: 2,707
Registered: ‎01-12-2016

Sila PM (https://goo.gl/SxGJMl) kami nombor telefon untuk semakan lanjut. TQ.

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Member
Posts: 1
Registered: ‎11-11-2020

saya pun dah buat pembayaran sebanyak RM 300 masih tidak mau bagi pin. Tau makan duit orang sja.  Sudah bayar handphone  penalty lps tu ckp 'IMEI NI TAK LOCK'

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Support
Posts: 4,856
Registered: ‎01-05-2015

Sila PM kami nombor telefon and di <sini> untuk pengesahan lanjut, dropdeath94. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Member
Posts: 4
Registered: ‎27-09-2020
May i know phone awak dh boleh on ke belum ? Mcamana awak buat ?

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Support
Posts: 4,856
Registered: ‎01-05-2015

HasyaIrdina, sila semak inbox untuk kod PIN telefon ya. TQ.

Have a pleasant day!

I hope my answer helped you! If it has, please click on "This is Helpful" to give it a thumbs up OR if this is the solution you seek, click on "Accept as Solution" to help others find their answers faster!

Re: Dah clear payment kontrak hp tapi DiGi taknak bagi Pin utk unblock device

Member
Posts: 1
Registered: ‎01-05-2021
Kenapa saya tak dapat kod pin lagi??..saya dah buat payment dahh!!